ARHIVA

Visente Amigo

Španija

  • koncert

Visente Amigo osvojio je najvažnije nacionalne i internacionalne nagrade: Festival del Cante de las Minas, International Contest of Extremadura, XII Flamenco Art Contest in Cordoba, Icaro, Prizes of the Music in 1997 and 1998, Best Flamenco Author, Andalusia Medal, Grammy… Koncertni podijum je delio sa izvođačima kao što su John Mc Laughlin, David Bowie, Stanley Jordan, Al Di Meola, Milton Nascimento, Paco de Lucía, Camarón de la Isla… U Sevilji je učestvovao na koncertu Leyendas de Guitarra, zajedno sa umetnicima kao što su Paco de Lucía, Bob Dylan, Keith Richards, Phil Manzanera, Joe Cocker, Jack Bruce i Richard Thompson. Španski nacionalni balet je izveo njegovo delo Poeta. Sarađivao je sa umetnicima kao što su Sting, Alejandro Sanz, Miguel Bosé, Eliane Elias i dr.Popularni španski flamenko virtuoz Visente Amigo, je gitarista koji se smatra autentičnim naslednikom velikog Paka de Lusije, kojeg sam otvoreno ističe kao svog najvećeg uzora. Amigo je dosad objavio osam studijskih albuma i učestvovao na velikom broju izdanja, a pored superiorne tehnike, izdvaja ga savremenost u muzičkom izrazu, pomoću koje uspešno prelazi žanrovske granice čime je stekao ugled među širokim auditorijumom.
Sarađivao je sa uglednim imenima kao što su Alejandro Sanz, Sting, Khaled ili Miguel Bose.


Dosad je nastupao sa najvećim savremenicima na gitari kao što su Paco de Lucia, Al di Meola, John McLaughlin, pa čak i sa rok imenima kao što su Joe Satriani, Steve Vai, Keith Richards i Bob Dylan.

Među brojnim drugim, Amigo je vlasnik nagrade „Grammy“ za najbolji flamenko album u 2001. godini, a prestižni magazin „Guitar Player“ iste godine ga je proglasio za najboljeg svetskog flamenko gitaristu.

Video

Vicente Amigo - Memoria de los Sentidos (Medley)

Vicente Amigo con Potito - Amoralí

Učesnici