ARHIVA

Duo Abreu Sisters

Švedska

  • koncert
  • žiri

Donoseći klasičnu gitaru na široku kamernu scenu, sa akcentom na izvođenje dela savremenih kompozitora, Duo setre Abreu je izuzetno dobro ocenjen od kritičara i prihavaćen od publike, zbog  izvrsnog izvođenja kamerne muzike i inovativnog izbora repertoara. Duo redovno nastupa na festivalima širom Evrope, kao i na rodnoj Kubi.


Ariadna Abreu Ruiz, gitara

Ariadna je na Kubi prepoznata kao jedna od vodećih klasičih gitaristkinja  i višestruko je nagrađivana.  Pored toga što nastupa  kao solista i izvođač kamerne muzike, posvećena je i pedagoškom radu.  Diplomirala je na Univerzitetu umetnosti na Kubi (ISA) sa najboljim uspehom.  Stekla je dve master diplome istražujući kompozicije Lea Brauera na  Akademiji za muziku i dramu Univerziteta u Getenburgu, kao i solo nastup i kamernu muziku na Kraljevskoj akademiji u Stokholmu.

Dobitnica je brojnih internacionalnih nagrada, uključujući nagradu za Mlade talente na Guitar People's Prize festivalu u Stokholmu 2011., javno priznanje (Mention honour) na IV Gitarskom internacionalnom festivalu i takmičenju u Torentu (Španija) i nekoliko nagrada na X izdanju festivala internacionalnog takmičenja u okviru festivala Guitar Havana 2000. godine.
 

Lissy Abreu Ruiz, violina

Lissy kao violinistiknja nastupa solo ili u kamernom orkestru.  Stalni je član Aurora kamernog orkestra iz Švedske (www.auroramusic.se), koji okuplja muzičare svetskog glasa vođene violinistima, kao što su Terje Tønessen, Svetlin Roussev, Nicolas Dautricourt and Gordan Nikolić.
Lissy je redovna gošća svetskih vrhunskih orkestara kao što su Gentenburški simfonijski orkestar, Luksemburška filharmonija, Kraljevska stokholmska filharmonija i dr. Zahvaljujući bogatom iskustvu sviranju orkestrima, Lissy je imala značajne pozive na audicije Berlinske i Njujorške filharmonije.
Lissy Abreu je završila osnovne studije na Akademiji za muziku i dramu na Getenburškom univerzitetu i stekla master diplomu soliste na Kraljevskoj akademiji za muziku u Stokholmu. Od 2017. godine je umetnički koordinator međunarodnog festivala klasične muzike u Kubi, Habana Klasika (www.habanaclasica.com).

Video

DUO ABREU SISTERS Live at Rival Stockholm

Duo Abreu Sisters performing Sones y Flores by Eduardo Martin

Učesnici