ARHIVA

Martin Krajčo

Slovačka

  • majstorske radionice

Martin Krajčo nastupa i kao solista i kao član kamernih ansambala. Kao solista imao je nastupe na mnogim festivalima u Slovačkoj (međunarodni festival Cithara Aedicule u Nitri, međunarodni festiva Johann Kaspar Mertz u Bratislavi, muzički festival centralne Evrope u  Žilini, Nice Music Festival u Banskoj Štiavnici), kao i na festivalima u Češkoj Republici (međunarodni festival u Mikulovu, međunarodni festival gitare u Kutná Hori). Osim koncerata u mnogim slovačkim gradovima, nastupao je i u Austriji, Grčkoj i Francuskoj. Imao je i solo nastupe sa poznatim slovačkim ansamblima (Cappella Istropolitana, Slovak Sinfonietta Žilina, Bratislava Chamber Soloists, Moyzes Quartet, Bratislava String Quartet).

 

 

 

Od 1997.godine je član bratislavsko gitarskog kvarteta (Bratislava Guitar Quartet) sa kojim je imao koncerte u Češkoj, Grčkoj, Jugoslaviji, Mađarskoj, Nemačkoj, Austriji, Severnoj Irskoj i Italiji.  Muzičari sa kojima je sarađivao u domenu kamerne muzike su Peter Michalica i Peter Daniš (violina), Eugen Prochác i Ján Slávik (violončelo), Sefika Kutluer (flauta) i Radka Krajčová (guitara).

Martin Krajčo se bavio I transkribovanjem nekih dela svetske gitarske muzike za kamerne orkestre, uključujući gitaru i gitarski kvartet.

Video

Andrew York, Bratislava guitar quartet

Učesnici