ARHIVA

Vlatko Stefanovski

Makedonija

  • koncert

Vlatko Stefanovski (Makedonija) je počeo da svira gitaru sa 13 godina. U svojim kasnim tinejdžerskim godinama osnovao je grupu Leb i sol koja je postala jedna od najpopularnijih na sceni bivše Jugoslavije. Leb i sol je izdao 13 albuma, i bio na turnejama širom sveta.


U godinama koje su usledile, Stefanovski je napravio vrlo uspešnu solo karijeru. Stefanovski je autor filmske muzike (Gipsy Magic, Putovanje na Sunce). Od 1998. godine sarađuje sa gitaristom Miroslavom Tadićem sa kojim je izdao albume Krushevo i Live in Belgrade. U zadnjih nekoliko godina Stefanovski je svirao i snimao u Francuskoj, sa grupom Koreni. Takođe je član grupe Balkan Horses Band. Vlatko se pojavljuje kao specijalni gost na Gibonijeva poslednja dva albuma i velikim koncertima. Osim toga, piše i muziku za pozorište i balet. Poznat je po svojoj neverovatnoj gitarskoj tehnici.

Njegov trio svirao je u Makedoniji, SAD, Kanadi, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Francuskoj, Holandiji, Hrvatskoj, Grčkoj, Sloveniji, Srbiji, Bugarskoj, itd. Stefanovski ima ugovore sa mnogim umetnicima, muzičarima i gitaristima širom sveta među kojima su i majstori kao Alan Holdsworth i John McLaughlin. Vlatko Stefanovski je vlasnik muzičkog studija Esoteria Sound Studio.

Video

Vlatko Stefanovski & Miroslav Tadic - Jovano Jovanke

KINGS OF STRINGS - Guitar Art Festival 2012

Učesnici