ARHIVA

Darko Bageski

Makedonija

  • koncert
  • majstorske radionice
  • žiri

Darko Bageski osnovnu i deo srednje muzičke škole završio je u Skoplju (Makedonija) u klasi prof. Jane Penov. Srednju muzičku školu završio je u Zagrebu, u klasi prof. Dževdeta Sahatdžije i diplomirao na Višoj muzičkoj školi „Franz Liszt" u Vajmaru, Nemačka, u klasi prof. Jurgen Rosta. Svoje obrazovanje nastavlja na postdiplomskim studijama na Državnom muzičkom konzervatorijumu u Solunu, Grčka, u klasi prof. Gerharda  Rajhenbaha, te je magistrirao u klasi profesora Kostasa Kociolisa.

Ostvario je brojne koncerte i resitale u Nemačkoj, Grčkoj, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Bugarskoj, Makedoniji, Švedskoj, Italiji, Tajvanu,Kini, SAD. Učestvovao je na seminarima i majstorskim radionicama kod svetski poznatih gitarista.

Nastupao je kao solista sa mnogim kamernim orkestrima kao i sa Makedonskom filharmonijom. Dobitnik je nagrade Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Makedonije za uspešan rad u području pedagogije. Osnivač je i predsednik Udruženja klasičnih gitarista Makedonije, kao i umetnički direktor međunarodnog Festivala za klasičnu gitaru ,,Tremolo” – Skoplje.

 Radi kao redovni profesor gitare na Fakultetu muzičke umetnosti u Skoplju.

Video

A. Barrios: Choro de Saudade

Učesnici