ARHIVA

Miloš Janjić

Srbija

  • majstorske radionice
  • žiri

Miloš Janjić je diplomirao i magistrirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Srđana Tošića. Nakon dve godine usavršavanja u klasi eminentnog gitariste i pedagoga  prof. Carlo Marchione-a na „Konzervatorijumu Maastricht“ u Holandiji, magistrirao je uz posebne pohvale. Pohađao je masterklasove poznatih svetskih gitarista: John Duartea, Dušana Bogdanovića, Nikite Koškina, Rolanda Dyensa, Zorana Dukića, Pabla Marqueza, Tilmana Hoppstocka.


Dobitnik brojnih nagrada i priznanja u zemlji i inostranstvu među kojima su najznačajnije:

- Laureat internacionalnog konkursa „7th International Competition of Guitar Music Performance” - Mottola - Italija

 - Druga nagrada i nagrada publike na internacionalnom konkursu „De Bonis u Kozenci”, Italija

- Laureat internacionalnog konkursa na festivalu klasične gitare „Sinaia” - Rumunija

Miloš Janjić je aktivan kao koncertni izvođač više od dve decenije. Održao je veliki broj koncerata kao solista i u okviru različitih kamernih sastava u svim najznačajnijim koncertnim prostorima u zemlji. Nastupao je u Rumuniji, Grčkoj, Italiji, Holandiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Bosni i Hercegovini. Jedan je od osnivača Amicus tria s kojim je ostvario značajan broj koncerata.

Učestvovao je kao izvođač, predavač i član međunarodnih žirija na festivalima kao što su: Guitar art festival (Beograd), Guitar art summer fest (Herceg Novi - Crna Gora), Nimus (Niš), Međunarodna tribina kompozitora (Beograd), Festival klasične gitare „Sinaia”- (Rumunija), Severin guitar festival (Rumunija), Guitar Open festival (Subotica), Nikšić guitar festival (Crna Gora), Bar guitar fest (Crna Gora), Vojvođanski festival gitare, Naissus guitar festival i drugim. Ostvario je trajne audio i video zapise za nacionalne televizijske i radio stanice.

Miloš Janjić predaje u zvanju vanrednog profesora na katedri za gitaru i harmoniku Fakulteta Umetnosti u Nišu.

             

Video

Miloš Janjić, gitara / M. Ponce - Sonata 3

Miloš Janjić, gitara / I. Albeniz - Granada, Asturias

Miloš Janjić, gitara / A. Piazzola - Muerte del Angel, Tango

Učesnici