ARHIVA

Nemanja Ostojić

Srbija

  • koncert
  • majstorske radionice
  • žiri

 "...from the first note, one knows the music is coming from an artist at the top of his game."

Kao pobednik 16 internacionalnih takmičenja, Nemanja Ostojić  je već gostovao kao solista u 19 zemalja širom sveta.  Nastupao je sa orkestrima poput Simfonijskog Orkestra Bilkent, Ankara, Filharmonijskog Orkestra Bafalo (Nju Jork), Simfonijskog orkestra Alentaun (Pensilvanija), i Gudačima Svetog Djordja, sarađujući sa dirigentima kao što su Leo Brauer, Dijana Vitri, Bužor Hoinik, i Džoan Faleta.

Njegova diskografija uključuje debi album ,,First Born” koji je primio najviše pohvale u glasilima poput Soundboard-a, Američke gitarske fondacije (GFA), kao i u Seicorde, vodećem italijanskom magazinu za gitaru.  Godine 2007, italijanska izdavačka kuća ,,La Guitarra” je objavila Nemanjin DVD uživo sa njegovog koncerta na milanskom festivalu Susreti sa gitarom.

Nemanja je bio odabran da zameni Gremi pobednika gitaristu Džona Vilijamsa, te je nastupio u Sava centru sa dirigentom Leom Brauerom i Atina Kamerata orkestrom, gde su zajedno izveli Rodrigov Concierto de Aranjuez, na V Gitar Art Festivalu u Beogradu.

Osvojio je nagrade na prestižnim takmičenjima kao što su Džoan Faleta u Njujorku, SAD;  Tokio Takmičenje Gitare, Japan;  Vilson Centar, Viskonsin, SAD;  Šadt String, Pensilvanija, SAD;  Teksas Gitar, Dallas, SAD;  Saut Vest, San Antonio, SAD;  Ana Amalia, Vajmar, Nemačka;   Nikolo Paganini, Parma, Italija;  Volos, Grčka;  Sinaja Rumunija;  Gitar Art Festival, Beograd, i na još mnogim.

Nemanja Ostojić je diplomirao gitaru na FMU u Beogradu u klasi profesora Srđana Tošića, te je nastavio obrazovanje u Americi, na Džejkobs školi za muziku pri Univerzitetu u Indijani, gde je studirao kod Ernesta Bitetija i lautiste Najdžela Norta.

Nemanja danas živi i radi u Indianapolisu gde je direktor gitarskih studija na Frenklin koledžu. Ujedno je i profesor gitare na Univerzitetu u Indianapolisu gde je domaćin čuvene GFA konvencije (Gitarske Fondacije Amerike), u junu 2020 god.

Video

Nemanja Ostojić: Federico Moreno-Torroba (1891-1982), Sonatina in A, III mov- Allegro

Nemanja Ostojić: Francisco Tárrega - Gran Vals

Učesnici