ARHIVA

Guitar Art Café

Guitar Art Festival & Jazz kantina Lisabon predstavljaju:

Guitar Art Midnight Cafe Club

12-16. mart 2019. | 10.00 - 01.00

12. marta – TRI IPO ČOVEKA BEND

Bend Tri iPo Čoveka je tročlani sastav koji čine vokal/gitarista Fjodor, kontrabasista/prateći vokal Jovan i saksofonista Đorđe.

Zvuk koji neguju sačinjen je od primesa svinga, roka, džeza i popa, smešanih na njima autentičan način. Ističu se po kreativnim obradama i raznovrsnom repertoaru na kome se nalaze neizlizani stari ili novi, strani ili domaći rok, jazz, haus, pop i drugi hitovi. Takođe, njihovi živi nastupi poznati su po sirovoj energiji vođenoj dobrim ukusom i kvalitetnom svirkom. Tokom petogodišnje karijere nastupali su po brojnim beogradskim pabovima i klubovima.

 

13. mart – VESELE OSAMDESETE BEND

Vesele Osamdesete sviraju presek rock hitova iz perioda zlatnog muzičkog stvaralaštva sa prostora bivše Jugoslavije. Bend nasupa u klasičnoj postavi, sa dve gitare, tri vokala, bubnjem i basom i čine ga članovi koji energično prenose vibracije hitova izvođača poput Električnog Orgazma, Prljavog Kazališta, Azre, EKV-a, Bajage i Instruktora, Partibrejkersa i drugih. Na bubnju je Cvetko, na basu Mikica, na solo gitari Jera i glavni vokal benda je Laza. 

14. mart - COOLARES TRIO

''Coolares'' je sastav koji egzistira na muzičkoj sceni od 2004. godine i iza sebe ima više od hiljadu nastupa širom Srbije i u okruženju. Veoma karakterističan repertoar, koji prevazilazi žanrovske podele, jedinstveni aranžmani, interpretacija i improvizacija, su ono što predstavlja ovaj bend. Aleksandar Erović – vokal i gitara, Aleksandar Jovanović Šljuka – vokal i klavijature i Andreja Jovanović  bubnjevi.

15. mart – THE BESTBEAT BEATLES TRIBUTE BAND

The Bestbeat, tribute band The Beatles-a iz Beograda imao je velike koncerte po Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Švajcarskoj, Austriji, Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Belorusiji, Rumuniji, Bugarskoj i Grčkoj.

Ovaj sastav nastupa na instrumentima i pojačalima kakve su koristili Bitlsi, u vernim reprodukcijama kostima iz različitih faza karijere sa prepoznatljivim frizurama. Same kompozicije se izvode u orginalnim aranžmanima i tonalitetima, kao da su u pitanju dela klasične muzike. Da bi svaka sličnost bila potpuna, bilo je bitno imati i levorukog basistu.

Najtiražniji američki magazin "Newsweek" uvrstio je The Bestbeat među trideset najboljih svetskih The Beatles tribute sastava. U avgustu 2014. godine bend je nastupao u Engleskoj na prestižnom festivalu Beatle Week Liverpool, koji se preko trideset godina održava u Liverpulu, a organizator festivala je Cavern Club Liverpool u kome su Bitlsi svirali 292 puta.

16. mart - ABBA REAL TRIBUTE BAND

ABBA Real Tribute Band iz Zrenjanina čine iskusni, školovani muzičari, koji su se okupili sa zajedničkim ciljem da današnjoj publici približe hitove ove nekada veoma popularne grupe. Originalnim nastupom, muzickim izvođenjem, kostimima i koreografijom, bend potpuno dočarava atmosferu i duh koji su vladali na koncertima ove grupe. Hitovi poput Waterloo, Chiquitita, Dancing Queen, Mamma mia, SOS i mnogi drugi, izvode se na originalan način, ne izlazeći iz okvira autentičnog. Smatramo da ova vrsta muzike ni u današnje vreme nije izgubila na popularnosti i da može biti podjednako interesantna najširoj muzičkoj publici svih uzrasta, kultura i podneblja. Pored Abba repertoara, band izvodi i tzv. "Retro/Disco/Pop/Rock" blok. Milena Albijanić – Vokal, Olgica Erdeljan - Prateci Vokal, Dunja Ostojić – Vokal, Marko Pejčić – Klavijature, Sebastijan Kerekes – Bubnjevi, Damir Mojsin – Bas i Boško Djelilović - Gitara i vokal.