ARHIVA

David Pavlovits

Mađarska

  • majstorske radionice
  • žiri

Gitarista i kompozitor David Pavlovits je bio prvi mađarski gitarista koji je održao solistički gitarski recital u njujorškom Karnegi Holu (Carnegie Hall) i operi u Kairu (Cairo Opera House).

Nastupao je u više od 30 zemalja Evrope, Azije, Afrike i Severne i Južne Amerike. Sarađivao je, između ostalih i sa Đerđom Kurtagom (György Kurtág), kamernim orkestrom Franc List (Liszt Ferenc Chamber Orchestra) i UMZE ansamblom pod dirigentskom palicom Petera Etveša (Péter Eötvös).


Njegove kompozicije za gitaru se redovno izvode u Mađarskoj i širom sveta. Njegova dela su uvrštena u redovni ispitni program na Triniti koledžu (Trinity College) u Londonu a njegove kompozicije za decu su uključene u gitarsku kolekciju Xuefei Yanga u Kini.

Održavao je master časove na 8 različitih jezika. Kao kompozitor elektronske muzik, radio je za SONY Pictures televiziju. Njegov 3 movement Concerto premijerno su izveli Vilijam Kanengiser (William Kanengiser) i segedinski gitarski orkestar (Szeged Guitar Orchestra) pod dirigentskom palicom kompozitora 2018. godine.

On je direktor odseka za gitaru na Univerzitetu u Segedinu (University of Szeged) u Mađarskoj. 

 

Video

Open your head (D. Pavlovits) - Szeged Guitar Orchestra

Pavlovits: Guitar Concerto ft. W. Kanengiser 3. Danza de la Mancha

Učesnici