ARHIVA

Miloš Slobodnik

Slovačka

  • majstorske radionice

Gitaru je počeo da svira u umetničkoj školi u Banskoj Bitrici (Joseph scabs.). Nastavio je školovanje na Konzervatorijumu u Žilini (Dušan Lehotský) i na Akademiji izvođačkih umetnosti u Bratislavi (Prof. Jozef Zsapka). Toko studija, osvojio je brojne nagrade na nactionalnim i internaionalnim gitarskim takmičenjima (takmičenja za studente konzervatorijuma, Laurel International Biennial Guitar Competition Kutna Hora, prvo mesto na festivalu Festival Internationale della Chitarra u Fijuđi). On poseduje interpretativne veštine koje je stekao na master klasama poznatih klasičnih gitarista kao što su Kotsiolis Kostas (Cotsiolis Costas), Džon Duarte (John Duarte), Luis Voker (Luis Walker), Konrad Ragosing (Konrad Ragossnig), Jorgos Panetsos (Jorgos Panetsos ) i drugi.

Miloš Slobodnik je posvećeni solista i kamerni muzičar. Kao solista nastupao je na međunarodnom festivalu J.K Mertz u Bratislavi, na međunarodnom festivalu Sithara u Nitri, međunarodnim festivalima u Mikulovu, Banskoj Štijavnici i Budimiru. Osim brojnih koncerata na domaćim binama, nastupao je i u Austriji, u Češkoj Republici, Mađarskoj, Poljskoj, Nemačkoj i Italiji.

Sa bratislavskim gitarskim kvartetom (Bratislava Guitar Quartet), osim na domaćim festivalima, nastupao je i na svim većim međunarodnim festivalima: na Bratislava Music Festival, festivalu savremene muzike Melos-Ethos, međunarodnom festival J.K. Mertz, Sithara i drugim.

 

Redovno nastupa na koncertima i koncertnim serijama kao i na međunarodnim festivalima u Češkoj, Austriji, Mađarskoj, Grčkoj, Srbiji i Severnoj Irskoj. Kao solista i kamerni muzičar, sarađivao je sa orkestrima iz Slovačke (Sinfonietta, Capella Istropolitana) i snimao je za radio i televiziju. Trenutno radi kao profesor gitare na Konzervatorijumu u Bratislavi.

Učesnici