ARHIVA

Roberto Aussel

Argentina

  • koncert

    ponedeljak, 20. mart 2017. | 20:00 | Zadužbina Ilije M. Kolarca

  • majstorske radionice
  • žiri

Koncertni program:

Antonio Lauro - Variaciones sobre un tema infantil

Hector Ayala – Preludio, Guarania, Gato y Malambo

L. Brouwer - Tres Apuntes - Ojos Brujos, Zapateado, Guajira Criolla

A. Barrios - Oracion para todos, Julia florida, Vals Op.8 N° 4

C. Moscardini - El Gato (Gato), Despuntando el vicio (Milonga)

Roberto Ausel (Argentina, 1954) je izvanredan muzičar i izuzetan izvođač. Studirao je gitaru sa profesorom Horheom Marinesom Sarateom, koji je bio njegov prvi nastavnik. Osvojio je nagrade na mnogim prestižnim takmičenjima u svetu, uključujući i međunarodna takmičenja kao što su Radio Francuska, Porto Alegre u Brazilu i Arlirio Dijas u Karakasu. Predaje na Konzervatroijumu u Kelnu, a pored toga ima vrlo aktivnu koncertnu karijeru koja ga vodi na četiri strane sveta.  Među današnjim gitarskim virtuozima, Roberto Ausel sebe izdvaja po izuzetno pažljivim formulacijama koje naglašavaju beskrajne namere kompozitora, kao i najsuptilniji efekat istančanog izražavanja i sve to bez obzira na period muzike.

Nastupao je u značajnim gradovima Evrope, Latinske Amerike, Japana, Kine i Sjedinjenih Američkih Država sa Filharmonijskim orkestrom Radija Francuska, Orkestrom Kelna, Nacionalnim orkestrom Belgije, Orkestrom BBC-ja iz Londona i Simfonije Buenos Ajresa. Svoje resitale izvodio je u koncertnim dvoranama ,,Wigmor Hall” u Londonu,  ,,Concertgebouw u Amsterdamu, Zadužbine Ilije M. Kolarca u okviru Guitar Art Festivala u Beogradu, Kulturnog centra za umetnost Hong Konga i ,,Bunka Kaikan” u Tokiju.

Godine 1999. Fondacija Konex iz Buenos Ajresa ga je odlikovala prestižnom argentinskom nagradom ,,Premio Konex de Platino”.

 

Video

Roberto Aussel - III - Atahualpa Yupanqui - Cancion, Malambo

Učesnici