ARHIVA

Bojan Ivanovski Jobby

Srbija

  • koncert

    utorak, 21. mart 2017. | 21:00 | Dom omladine Beograda

"A Whole New World"

Bojan Ivanovski Jobby je jedan od najsvestranijih gitarista koji je karijeru započeo kao klasičan gitarista, gde je tehnicko sviranje gitare doveo do perfekcije. Nakon specijalizacije za klasičnu muziku u Italiji kod profesora Paola Pergorara, vratio se u Beograd i počeo je da radi kao studijski muzičar gde je usavršio i stilove kao što su rok, pop, etno, bluz, fank i metal.

Nakon saradnje sa najvećim domaćim pop-rok zvezdama, odlučio je da kreaira autorski projekat "A Whole New World" koji će mu omogućiti posebnu komunikaciju sa publikom, sviranje na različitim festivalima i binama, saradnju sa vrhunskim muzičarima i dalji kreativan razvoj.

Projekat "A Whole New World" je potpuno nov koncept koncerta gitare. Klasika, dzez, etno i rok stilovi gitare su temelj ovog projekta. Ovaj koncert pruža vrhunsku interpretaciju različitih stilova, koje može da izvede samo svestran i veoma obrazovan gitarista.

Repertoar za predstojeći koncert je fuzija različitih stilova, od krucijalnih klasična dela Baha i Paganinija, zatim džez standarda, etno kompozicija Vlade Panovića, a za rok deo koncerta najavljeni su posebni gosti.

Kako je Bojan Ivanovski i sam nekad bio mlad gitarista koji se tražio i razvijao u različitim stilovima, on ovakvim konceptom koncerta želi i da inspiriše mlade muzičare da proučavaju različite žanrove muzike, jer na taj način mogu da otvaraju nove vidike i konstantno napreduju. Njegova saradnja sa mnogim poznatim pop-rok izvođačima sa domaće muzičke scene donelo mu je neprocenjivo iskustvo i vetar u ledja da krene u svoj autorski projekat.

Bojan Ivanovski Jobby je svoje muzičko obrazovanje započeo u Muzičkoj školi „Josip Slavenski” u Beogradu gde je u klasi prof. Nenada Kondića završio i srednju školu. Položio je prijemni ispit na „Royal College of  Music“ u Londonu i na FMU u Beogradu. Diplomirao je na FMU u klasi prof. Vere Ogrizović a nastavio je specijalizaciju u Italiji na „Francisco Tarrega“ akademiji u klasi prof. Paola Pergorara.

Do sada je učestvovao na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu i to  veoma uspešno. Osvojio je preko 20 prvih nagrada. Kao muzičaru najznačajnija mu je nagrada laureata na međunarodnom takmičenju za sve muzičke instrumente „ITHAKA 2007” Ljubljana, u konkurenciji preko 100 kandidata sa svih instrumentalnih odseka.

U proteklih 10 godina profesionalno radi kao studijski muzičar gde sviranjem i proučavanjem različitih stilova na električnoj gitari dobija inspiraciju da napravi projekat “A Whole New World” gde na svojim nastupima spaja klasični, džez i rok stil sviranja gitare.

 

Video

Bojan Ivanovski Jobby - Paganini - Caprice No.5

Učesnici