ARHIVA

World Guitar Orchestra - Guitar Integration

World Guitar Orchestra organizuje se po prvi put na Guitar Art festivalu i deo je velikog projekta “Gitarske integracije”. Ovaj međunarodni orkestar od 150 gitara sastavljen je od svih zvaničnih polaznika festivala, a vodiće ga istaknuti nemački profesor Thomas Offermann.

Zahvaljujući podršci Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Ambasade Nemačke, Ambasade Belgije, Ambasade Švajcarske, Ambasade Portugala, Ambasade Holandije, Ambasade Poljske i Austrijskog kulturnog foruma uspeli smo da realizujemo projekat World Guitar Orchestra. Takođe, projekat su podržale kompanije iz Malezije Kerjaya Prospek Group Berhad, Natasha Guitars i Joyous Music Centar.

World Guitar Orchestra je projekat od izuzetnog značaja za festival. Uspeli smo da  okupimo studente i profesore gitare iz celog sveta, koji će imati mogućnost da na festivalu zajedno uče, razmenjuju znanje i iskustvo, kao i da nastupaju u okviru projekta i svetske premijere “Gitarskih integracija” na svečanom zatvaranju festivala 25. marta u 20.00 časova u Domu omladine Beograda.

Slogan ovogodišnjeg festivala “Integracije” dirktno upućuje na cilj ovog projekta, a to je spajanje mladih gitarista iz celog sveta u jedan orkestar, povezovanje različitih muzičara, ujedinjavanje različitih kultura u edukativan program koji ima veliki društveno odgovoran i multikulturni karakter.

Cilj formiranja orkestra nije samo specijalan nastup na festivalu, već kroz ovaj projekat želimo da uspostavimo novi mentorski model za bolji razvoj i napredovanje gitarista širom sveta. Želimo da ih integrišemo kroz ovaj projekat.

Učesnici projekata World Guitar Orchestra, koji dolaze na 18. Guitar Art Festival zahvaljujući podršci njihovih Ambasada, Kulturnog foruma i kompanija:

Profesori

Stephen Mattingly, Sjedinjene Američke Države

Nemanja Ostojić, Sjedinjene Američke Države

Thomas Offermann., Nemačka

Julia Malischnig, Austija

Hong Tee, Malezija

Studenti

Branden Cravalho, Sjedinjene Američke Države

Jeremy Waldrip, Sjedinjene Američke Države

Evan Taucher, Sjedinjene Američke Države

Jeremy Hiniker, Sjedinjene Američke Države

Evan Hawk, Sjedinjene Američke Države

Aidan Wiley Lippke, Sjedinjene Američke Države

Jamie Johnson, Sjedinjene Američke Države

Ian Tubbs, Sjedinjene Američke Države

Ine Clerckx, Belgija

Siebe Chau, Belgija

Laurens Mannaerts, Belgija

Céline Karch, Švajcarska 

Daniel Schneider, Švajcarska 

Kacper Jan Romel, Poljska

Ines Martins de Sousa, Portugal

Miguel Matos, Portugal

Tessa van der Veen, Holandija

Nick Berndt, Holandija

Edwin Alserda, Holandija

Loy Shen Jian, Malezija

Desmond Lim Dao Wei, Malezija