ARHIVA

AMINA SOUND WALL

Osnovana 1999, Amina je britanska tehnološka kompanija koja dizajnira i proizvodi specijalističke nevidljive zvučnike za vrhunski korporativna, stambena, maloprodajna  tržišta kao i tržišta zabave. Oni su moćni, super tanki, lagani zvučnici koji se brzo instaliraju i veoma su efikasni u stvaranju moćnog muzičkog iskustva.

Tehnologija, pored toga što je nevidljiva, akustički je efikasnija od konvencionalnih zvučnika koji se koriste za ispunjavanje prostora konzistentnim zvukom. To podrazumeva ujednačeniji nivo zvuka u svakom delu prostorije bez mesta koja su previše ili premalo ozvučena što je vrlo česta pojava pri korišćenju standardnih zvučnika. Ključna prednost ove tehnologije je to što je potrebno samo dva do četiri zvučnika kako bi se prostor ispunio zvukom, što nije slučaj sa standardnim zvučnicima koji se korsite.

Nevidljivost i poboljšana zvučna pokrivenost je omogućena jer se Amina vratila osnivnim principima stvaranja zvuka. Oni nisu koristili konvencionalni Piston cone-shaped dijafragme, već su crpeli inspiraciju iz tredicionalnih instrumenata kao što su vilone i gitare kako bi se stvorila vibraciona zvučna tabla koju pokreće električni pogon.