ARHIVA

Stephen Mattingly

Sjedinjene Američke Države

  • majstorske radionice
  • žiri

Publika je veoma dobro prihvatila Stivena Metinglija kao solistu i kao jednog od osnivača Tantalus kvarteta. Kao dobitnik nagrade Theodore Presser Award, snimio je i objavio kritičarska izdanja celokupnog opusa kamernih dela za gitaru Franca Šuberta. Sound Set Records je 2016.godine objavio njegov prvenac Passages.

Stiven ima veoma živopisnu karijeru kao vanredni profesor muzike na Univerzitetu u Luivilu, gde vodi studije klasične gitare. Njegovi sutdenti su osvajali sve glavne nagrade na međunarodnim takmičenjima i sada rade kao nastavnici muzičkog u srednjim školama i fakultetima. On je takođe i član direktorata za performans umetnost u sklopu Saveta za umetnost u Kentucky Arts Council Performing Arts Directory i nastupao je u Karnegi Holu, zatim na festivalu “Silesian Guitar Autumn” u Poljskoj, gitarski festival u Panamá Guitar Festival, Tampere Festival u Finskoj, nastupao je i na konvenciji Američke gitarske fondacije Guitar Foundation of America Convention i nemačkom gitarskom simpozijumu Iserlohn Guitar Symposium in Germany.

Pored svojih nastupa i nastavnih angažovanja, Stiven je i director takmičenja i gitarskog festivala na University of Louisville Guitar Festival and Competition. Uz sve to, Stiven je i predsedavajuci u odboru poverenika Američke gitarske fondacije Guitar Foundation of America Board of Trustees.

Učesnici