ARHIVA

Radoš Malidžan

Crna Gora

  • koncert

    petak, 24. mart 2017. | 18:00 | Dom omladine Beograda

  • majstorske radionice
  • žiri

Koncertni program:

Agustin Barrios: Contemplacion

Napoleon Coste: Rondeau de Concert Op.12

Giulio Regondi: Introduction et Caprice Op.23

Federico Moreno Torroba:  Andante iz Sonatine

Paco de Lucia: Fuente y Caudal

Joaquin Rodrigo: Junto al Generalife

Alan Thomas: Evening Dance i Craddle Song (Večernji ples i Uspavanka, iz svite Out of Africa)

Radoš Malidžan je muzičko školovanje započeo u desetoj godini, a prvi solo-resital odsvirao je već u 12. godini, u Sarajevu. Gitaru je učio od Slavka Olujića, Miodraga Ćupića, Uroša Dojčinovića, Srđana Bulatovića i Vere Ogrizović. Nakon redovnih studija pri Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu završio je dvogodišnje postdiplomske studije gitare na Muzičkom konzervatorijumu u Kristijansandu, Norveška, u klasi Jan Erika Petersena i dvogodišnje magistarske studije na Norveškoj muzičkoj akademiji u Oslu, u klasi Erika Stenstadvolda. Magistrirao je sa najvišim ocenama i na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Vere Ogrizović. Usavršavao se na majstorskim kursevima vodećih umetnika današnjice – Oskar Gilja, Karlo Markione, Rafael Andia, Anijelo Deziderio, Edin Karamazov, Tomas Miler-Pering, Hose Migel Moreno, Barbro Marklund, Žerar Abiton i drugih.

Radoš je 5 puta nagrađivan specijalnim i prvim nagradama na domaćim i međunarodnim takmičenjima gitare, a na Prvom međunarodnom festivalu gitare „Guitar art festival“ u Beogradu osvojio je treću nagradu.

Njegov album muzike za klasičnu gitaru „Life & Music“ doživljava odlične kritike a nedavno je objavljeno i drugo izdanje.

Ostvario je brojne nastupe u regionu i Evropi i nastupao i snimao za vodeće televizijske kuće, poput RTCG, RTS i drugih. Na festivalima i takmičenjima gitare često je i u ulozi predavača i člana žirija a bio je angažovan i na poslu reformisanja nastavnih planova i programa za predmet Gitara u crnogorskim muzičkim školama.

Radi u Umetničkoj školi za muziku i balet ,,Vasa Pavić” u Podgorici. Osnivač je i direktor Crnogorskog gitarističkog centra.

Video

Radoš Malidžan - Giulio Regondi - Introduction et Caprice Op. 23.

Učesnici