ARHIVA

Julia Malischnig

Austrija

  • majstorske radionice
  • žiri

Austrijska gitaristkinja Julija Mališnig je takozvani crossover umetnik koji šara muzičkim žanrovima poput klasične muzike, džeza, muzike Južne Amerike, soula i popa. Upravo ju je to učinilo jednom od vodećih ličnosti na današnjoj gitarskoj sceni. Julija Mališnig je izučavala gitaru na Univerzitietu za muziku I izvođačke umetnosti u Beču pod mentorstvom Konrada Ragosnija (Konrad Ragossnig), zatim na Muzičkoj akademiji u Bazelu pod mentorstvom Oskara Giljija (Oscar Ghiglia). Studirala je i pod mentorstvom Pepe Romera(Pepe Romero), Franka Bungartena(Frank Bungarten) i Aleksandera Svetea(Alexander Swete). Pobeđivala je na mnogim takmičenjima i osvajala brojne stipendije. Pozivi za nastupe na festivalima takođe su je svuda po svetu od Evrope do Južne Amerike, Južne Afrike, Južne Koreje i posebno do Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Muzički izražaj gitaristkinje, pevačice i kompozitorke Julije Mališnig karakteriše emotivna dubina i snažna senzualnost a njena mnogostranost je ta koja prenosi muziku van svih stilskih granica.

Njene kompozicije hvataju magiju trenutka i govore o emocionalnim doživljajima, iskustvima, susretima i snovima. U svojim nastupima ona kombinuje virtuoznost i emotivnost na veoma autentičan način. Muzički crossover umetnik koji izmiče svim modernim trendovima svojim neuobičajenim i jednistvenim stilom.

Julija Mališnig je osnivač i umetnički direktor čuvenog  festivala Festival La Guitarra esencial u Milšatu u Austriji. Ona je takođe glavni pokretač projekta Una Noche de Guitarra na tirlskom Erl festialu (Tiroler Festspiele Erl) još od 2015.godine. Julija Mališnig vodi gitarske radionice širom sveta kao i master kurseve i predavanja u Nacionalnoj školi muzike u Lincu (Oö.Landesmusikschulwerk) kao predvodnik omladinskog gitarskog orkestra gornje Austrije (Upper Austrian Youth Guitar Orchestra) - Las Guitarras.

Video

Kiss of Life - Julia Malischnig

Učesnici