THE CROSSOVER TRIO

Grčka

  • koncert

Alkis Zopoglou, jedan od najznačajnijih kanun solista u Grčkoj, stvorio je svoj jedinstveni stil sviranja, dok istovremeno komponuje eksperimentalnu muziku, pod jakim uticajima mesta porekla, severne Grčke.

Marina Liodou Mohamed se bavi oudom kako kroz obrazovni proces tako i iskustveno, pošto je živela i svirala u Istanbulu, u kafeima aman i mehane.

Njihova muzika, duboko melodična, ritmična, gotovo dionizijska, a ponekad i lirska i filmska, dolazi zajedno sa inventivnim klavirskim solistom Janisom Kirimkiridisom. Muzičar koji se odlikuje genijalnim načinom rada sa melodijama koje se bave tradicijom.

Troje članova trija zajedno traže drugačiju perspektivu u svom muzičkom pristupu, koristeći svoje sličnosti, ali i različito poreklo. Oni daju prostor svom muzičkom stvaralaštvu i ličnom zvuku, pozivajući se na bogatu muzičku tradiciju istočnog Mediterana i Balkana. Stari oblici se prepliću sa savremenim strukturama, referirajući na različite izvore inspiracije sa referencama na "staro" i "tradicionalno" današnjice.

Muzicirajući na sceni sa Teodosijem Spasovim, oni komuniciraju jedni sa drugima prelazeći između različite muzičke svetove i stvarajući repertoar melodija koje prelaze granice između tradicionalne i moderne muzike, odvodeći publiku na divno muzičko putovanje.

Učesnici