FRANCISCO ESTEVE GUITARS

Španija

  • promocije

Valensija, grad koji se nalazi u južnoj Evropi na obali Sredozemnog mora, dom je jedne od najprestižnijih radionica španske gitare – Esteve. Godine 1957.

Francisco Esteve, Manuel Adalid i Antonio Monfort odlučili su da osnuju sopstvenu radionicu za gitaru i da na taj način započnu svoje putovanje u konstrukciju instrumenta.

Njihovu tradiciju nastavlja Manuel Adalid Jr., koji ostaje posvećen daljem promovisanju imena Esteve širom sveta. Ovo takođe znači uključivanje novih dizajna i tehnika, kao i prilagođavanje procesa izgradnje zahtevima međunarodnog tržišta uz održavanje duha španske zanatlijske tradicije.

Esteve gitare su međunarodno poznate po svom odličnom zvuku i završnoj obradi. Naši instrumenti su poznati po kombinovanju najboljih materijala u svojoj konstrukciji, kao i po premošćavanju tog teškog jaza između zanatske tradicije i savremenih tehnika gradnje. Od našeg osnivanja 1957. godine, posvećujemo posebnu pažnju kvalitetu i detaljima, a zajedno sa ugradnjom novih tehnologija i radom naših majstora, pozicionirali smo Esteve kao kompaniju međunarodnog renomea. Veoma smo cenjeni među našim umetnicima i klijentima koji se prepoznaju u našoj filozofiji i pristupu izradi gitara.

Esteve gitara je zvuk španske duše, gitara koja inspiriše muzičare svojim zvučnim karakterom, svojim mogućnostima za sviranje i čistoćom zvuka.

http://www.guitarrasesteve.es

 

 

Učesnici