ARHIVA

MANUEL ADALID GUITARS

Španija

  • promocije

Rođen sam 1951. godine u Valensiji i od malih nogu i sa punom posvećenošću, u zanat pravljenja gitara su me uvela dva velika majstora, D. Antonio Monforto i moj otac D. Manuel Adalid Lazaro. Još dok sam bio dečak i dok sam bio šegrt u izučavanju zanata izrade španskih gitara, gledao sam i proučavao veoma pažljivo, skoro opsesivno, umetnost izrade gitare najboljih majstora, posebno Antonija de Toresa, Hauzera, Frideriha, Migel Rodrigeza, Manuela Rejesa, Manuela Rarmireza i, danas mog prijatelja i kolege, Angela Benita Aguada.

Navedeno iskustvo, znanje, kao i opsežne studije koje sam posvetio istraživanju gitare, donele su mi titulu majstora. Danas držim predavanja na međunarodnom nivou o španskim konstrukcijskim sistemima, kao i novim tehnologijama koje se mogu primeniti na izgradnju klasičnih gitara.

Tokom poslednjih 15 godina bio sam fokusiran na istraživanje novih tehnologija koje se mogu primeniti na klasičnu gitaru. Osećam da je ovo iskustvo najzadovoljniji i obogaćujući zadatak koji sam ikada uradio. Spoj umetnosti i nove tehnologije u proizvodnji španskih gitara rezultirao je nastankom odličnih gitara.

Svaka gitara koju napravim je jedinstvena. Sve moje gitare i svaki njihov komad pažljivo su rađeni. Počevši od odabira drveta do postavljanja žica trudim se da postignem perfekciju u svakom detalju. To je moj razlog postojanja. Među mojim širokim spektrom koncertnih gitara La Catedral 10 Aniversario se bez sumnje ističe svojim jasnim i čistim zvukom, beskrajnom suzdržanošću i izuzetnim bogatstvom harmonija.

Ceramistes, 18
46120 ALBORAIA, Valencia (España)
info@manueladalid.com

www.manueladalid.com

Učesnici