STEVAN JOVIĆ

Srbija

  • predavanje
  • promocije

klasi prof. Marka Erdevičkog i prof. Nenada Kondića. Diplomirao je gitaru na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Zorana Krajišnika. Dobitnik je nagrade „Mali Princ“ za studenta generacije departmana Muzičke umetnosti. Master i specijalističke studije završio je na Fakultetu muzičke umetnosti „Jacobs School of Music“ u Americi u klasi maestra Ernesta Bitetija.           
Dobitnik je nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima gitare, uključujuci prve nagrade u Srbiji, Bosni, Sloveniji, Francuskoj i Americi. U Sjedinjenim Američkim Državama patentirao je svoj izum, Practice-Right, pomagalo u nastavi pri postavci desne ruke kod učenika gitare. Nedavni nastupi uključuju koncerte na 16. Vojvodina Guitar Festivalu (Novi Sad), festivalu OmniMusica 2022 (Tuzla) i kampu gitare Petnica (Valjevo). Kao član žirija učestvovao je na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima uključujući International Guitar Competition “Alirio Diaz” Rust (Austrija), Transilvania Guitar Festival (Rumunija), Vojvodina Guitar Festival (Novi Sad), ZGuitar Festival (Zvornik)…

Asocijacija gitarista Vojvodine objavila je njegove dve knjige, istoriju gitare – Gitara kroz vekove (2017), i zbirku kompozicija – Maestri 1 (2021). Jović je profesor gitare u Muzičkoj školi „Isidor Bajić“ u Novom Sadu.

Učesnici