DESPINA ARVANITIDIS

Grčka

  • majstorske radionice
  • žiri

Despina Arvanitidis, uspešna gitaristkinja, je iskusna i entuzijastična muzičarka, često prepoznata po tome što je veoma ambiciozna i vredna, kao i po svojoj veštini komunikacije.
Arvanitidis je rođena u Štokholmu, ali je poreklom iz Grčke, što joj omogućava da kombinuje dve različite muzičke tradicije. Započela je studije klasične gitare kod A. Hacopulosa, da bi ih nastavila na Opštinskom konzervatorijumu u Solunu u klasi prof. E. Asimakopulosa, a kasnije i na Novom konzervatorijumu u Solunu u klasi prof. K. Kociolisa. Diplomirala je i magistrirala klasičnu gitaru na Odseku Umetnosti na Univerzitetu Malardalen u Švedskoj u klasi prof. R. Le Fleura i P. Skarenga. Takođe je magistrirala pedagogiju gitare, pod mentorstvom prof. K. Kociolisa, na Odseku za muzičke studije Jonskog univerziteta.


Arvanitidis se trenutno bavi pedaogijom: priprema studente za viši nivo studija, predaje klasičnu gitaru u Muzičkoj školi Katerini (srednje muzičko obrazovanje), profesor je gitare na Opštinskom konzervatorijumu u Kalamariji i Novom konzervatorijumu u Solunu. Pohađala je razne seminare kod poznatij gitarista i kompozitora na međunarodnim gitarističkim festivalima. Održala je resitale u Grčkoj i inostranstvu i učestvovala na muzičkim festivalima, muzičkim pozorišnim predstavama, prezentacijama knjiga i snimanja albuma.

Učesnici