ARHIVA

ALEKSANDAR HADŽI–ĐORĐEVIĆ

Srbija

  • koncert
  • majstorske radionice
  • žiri

Aleksandar Hadži-Đorđević  je sa 16 godina nastupio izvodeći “Koncert za Aranhues” H. Rodriga sa Zagrebačkim simfoničarima i dirigentom Urošem Lajovicem. Na Međunarodnom takmičenju gitare “Kutna Hora” 1984. osvojio je prvu nagradu. Studije gitare završio je sa najvišom ocenom na Akademiji za muziku u Pragu 1987. godine u klasi prof. Štepana Raka.

Njegovi učenici osvajali su najviše nagrade u zemlji i inostranstvu, a neki od njih su danas istaknuti koncertni gitaristi i profesori u Srbiji, Evropi i SAD. Kao član žirija i predavač učestvuje na brojnim festivalima, takmičenjima i seminarima u zemlji i u inostranstvu. Za svoju pedagošku delatnost u obrazovanju mladih talenata dobio je nagradu Grada Beograda 2004. godine.

Aleksandar Hadži-Đorđević je kao solista nastupao u Srbiji, SAD, Češkoj, Hrvatskoj, Bugarskoj, Kipru, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Sloveniji, ali i kao član dua sa kolegom prof. Srđanom Tošićem.

Doktorski umetnički projekat pod mentorstvom prof. Vere Ogrizović odbranio je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde je zaposlen kao docent za nastavu gitare.

Učesnici