ARHIVA

CHRISTOS VERNARDOS

Grčka

  • majstorske radionice
  • žiri

Kristos Vernardos je umetnički direktor Konzervatorijuma u ​​Kalamariji, nakon višegodišnjeg iskustva u predavanju gitare pri konzervatorijumima i muzičkim školama.

Rođen je u Solunu, gde je učio gitaru kod A. Leontaridisa i F. Baksa, teoriju kod H. Papamososa i V. Cekuropulua i kompoziciju kod K. Bravakisa. Diplomirao je na Odseku za umetničko obrazovanje Univerziteta Indijanapolis u Atini, kod međunarodno poznatog soliste Kostasa Kociolisa i na Univerzitetu Malardalen u Švedskoj, pod nadzorom prof. Pera Skarenga. Takođe je diplomirao na postdiplomskim studijama Jonskog univerziteta na odseku „Kompozicija za film, pozorište i scenske umetnosti“, kod prof. Dimitrios Maragopulos.

Pored toga, Vernardos je pohađao seminare sa poznatim kompozitorima, gitaristima i muzičkim pedagozima. Pisao je vokalnu i instrumentalnu muziku, kao i muziku za pozorište i animaciju. Vernardos je učestvovao u CD produkcijama, muzičkim festivalima, muzičkim pozorišnim predstavama, prezentacijama knjiga itd. Poslednjih godina kreativno komponuje muziku za grčku poeziju i piše pesme na stihove poznatih grčkih tekstopisaca i svoje.

Učesnici