ARHIVA

Oman Kaminski

Meksiko

 • koncert

  sreda, 11. mart 2015. | 19:00 | Dom omladine Beograda

 • majstorske radionice

  četvrtak, 12. mart 2015.
  i petak, 13 mart 2015.

 • žiri

  III kategorija
  finals - III i IV kategorija

Oman Kaminski rođen je u Meksiko Sitiju. On je jedan od vodećih gitarista svoje generacije. Godine 2008. dodeljena mu je, od strane predsednika Meksika, nacionalna nagrada za mlade talente u oblasti umetnosti.

Stekao je bečelor diplomu sa najvišim ocenama na Nacionalnom institutu lepih umetnosti, gde je svirao u klasi gitariste Izabele Vili. Master studije gitare i kamerne muzike završio je u Holandiji na konzervatorijumu "Koninklijk Conservatorium" u Hagu, u klasi profesora Zorana Dukića i Tona Kupmana. Tokom studija u Holandiji, dodeljena mu je prestižna stipendija "HSP Huygens" koju holandska vlada dodeljuje isključivo istaknutim studentima. Nedavno je stekao i drugu master diplomu u oblasti muzičke pedagogije na konzervatorijumu "Koninklijk".

Odneo je mnoštvo pobeda na međunarodnim gitarskim takmičenjima, kako za nastupe u ulozi soliste, tako i u kamernim sastavima (i to u Meksiku, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Španiji, Nemačkoj, Austriji, Holandiji, Belgiji, SAD)

Oman Kaminski često je član žirija na prestižnim gitarskim takmičenjima. Nastupao je na većini festivala u rodnoj zemlji, Evropi i SAD uključujući i nastupe u najznačajnijim koncertnim dvoranama kao što su "Karnergi hol" u Njujorku ili "Kocertgebau" u Amsterdamu.

web: www.omankaminsky.com

Učesnici