ARHIVA

Miloš Janjić

Srbija

  • majstorske radionice

    četvrtak, 12. mart 2015.
    petak, 13. mart 2015.
    i nedelja, 15. mart 2015.

  • žiri

Miloš Janjić je diplomirao i magistrirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Srđana Tošića. Magistrirao je takođe i u klasi eminentnog gitariste i pedagoga  prof. Karla Markionea na Konzervatorijumu u Mastrihtu u Holandiji. Pohađao je majstorske radionice kod poznatih svetskih gitarista kao što su: Džon Duarte, Dušan Bogdanović, Nikita Koškin, Rolan Diens, Zoran Dukić, Pablo Markez, Tilman Hopstok.

Tokom školovanja bio je dobitnik brojnih nagrada i priznanja u zemlji i inostranstvu. Održao je veliki broj koncerata kao solista i u okviru različitih kamernih sastava u svim najznačajnijim koncertnim prostorima u zemlji. Jedan je od osnivača Amicus tria. Nastupao je i u Rumuniji, Grčkoj, Italiji, Holandiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini.

Učestvovao je kao izvođač, predavač i član međunarodnih žirija na festivalima kao što su: Gitar art festival (Beograd), Nimus (Niš), Međunarodna tribina kompozitora (Beograd), Festival klasične gitare u Sinaji (Rumunija), Guitar Open festival (Subotica), Nikšić guitar festival (Crna Gora), Bar guitar fest (Crna Gora), Međunarodni festival harfe (Beograd), Naissus guitar festival i drugim.

Učestvovao je u programima nacionalnih televizijskih i radio stanica. Od 2008. godine. docent je na Fakultetu umetnosti u Nišu.

Učesnici