ARHIVA

Guitar Art World

(15. mart 2015, Dom omladine, Beograd) Guitar Art World predstavlja nov segment festivala koji je posvećen gitaristima svih profila i kreativnoj muzičkoj edukaciji za decu i odrasle.

Guitar Art World predstavlja nov segment festivala koji je posvećen gitaristima svih profila i kreativnoj muzičkoj edukaciji za decu i odrasle.  Ovaj program u centar svog delovanja postavlja gitaru kao opšti pojam. Kroz svoje aktivnosti ukazuje na značaj gitare u različitim aspektima umetničkih, istorijskih i društvenih kategorija.

Aktivnosti: PREDAVANJA, TRIBINE, RADIONICE, KONCERTI, KONKURSI.

  • RADIONICA: GITARA ZA POČETNIKE (KREATIVNI KURS GITARE)

Gitara je najpopularinji instrument na svetu. Svaki pojedinac je imao želju u jednom trenutku svog života da nauči da svira gitaru. Ovo je radionica koja će svima bez obzira na predznanje i godine, omogućiti da savladaju svoje prve akorde.

  • PREDAVANJE ISTORIJA GITARE

Instrument koji danas poznajemo kao gitaru ima dugu istoriju iza sebe, kao i svoje preteče. Zarad boljeg razumevanja i novog pogleda na savremenu verziju ovog instrumenta, spojili smo muzikološko i etnografko viđenje, kako bismo što kompleksnije svima predstavili istoriju, razvoj i današnji značaj ovog instrumenta.

  • KONCERT: GITARA ZA SVE

Festival okuplja najveće gitariste iz celog sveta. Međutim, svoju praksu je proširio na sve one koji gaje drugačiju strast prema sviranju ovog instrumenta. Festival pod svojim okriljm već 3 godine organizuje školu gitare. Polaznici Kreativnog Kurs Gitare predstaviće raznolike nivoe sviranje i puno dobre energije. Pokazaće još jednom kako svako može da svira gitaru i da bude zvezda na stejdžu.

  • KONKURS GUITAR ART WORLD

Koncept koji festival gradi već XV godina danas je platforma za različite kreativne industrije. Festival osim tradicionalnog predstavljanja vizuelnih umetnosti, okuplja kreative mlade ljude da na Guitar Art festival, koji stvaraju svoja autorska / multimedijalna dela. Festival od svog nastanka konektuje različite aktivnosti i danas ne predstavlja samo feštu gitarskog stvaralaštva, već se vodii koncipira savremenim idejama kulturnog i umetničkog događaja od opšteg značaja.

 

PROGRAM:

NEDELJA 15. MART

Dom omladine Beograda / Tribinska sala

10:00 – 15:00 –Časovi Kreativnog Kursa Gitare

 

Dom omladine Beograda / Sala Amerikana

12:00 – 14:00 – Radionica gitara za sve

 

Dom omladine Beograda / Sala Amerikana

15:00 – 16:00 – Predavanje: razvoj i uticaji gitare u kulturi

 

Dom omladine Beograda / Sala Amerikana

16:00 – 19:00 – Koncerti polaznika Kreativnog Kursa Gitare