ARHIVA

Guitar Art Café

Guitar Art Festival & Korto Cafe and More predstavljaju:

Guitar Art Midnight Cafe Club

11-15. mart 2015.

22:00-03:00

 

SREDA, 11. MART

BIG DEAL BAND 

Biljana Peković, vokal i perkusije

Petar Vušurović, vokal i violina

Bojan Mišković, gitara i vokal

Nebojša Kostić, klavijature i vokal

Aleksandar Tepavčević, bas

Vladan Cvetković, bubanj i perkusije

Grupa BIG DEAL je osnovana 2007. godine kada je skup već afirmisanih muzičara odlučio da zarad sopstvenog zadovoljstva pokrene karijeru klupskog benda. Članovi BIG DEAL-a iza sebe imaju studijski rad i koncertne nastupe sa sledećim izvođačima: Van Gogh, Zabranjeno Pušenje, Babe, YU Grupa, U škripcu, Oružjem Protivu Otmičara, Valentino, Laki Pingvini, Galija, Hazari, Revolveri, Sladjana Milošević, Goran Milošević, Ana Stanić, Madam Piano, Ana Sofrenović, Čobi, Zoran Miščević… Autorski angažmani članova benda, bogato studijsko iskustvo, svirke i turneje po različitim koncertnim i klupskim prostorima u Srbiji, zemljama okruženja, kao i u Zapadnoj Evropi i Americi učinili su da BIG DEAL veoma brzo stekne afirmaciju vrhunskog klupskog cover benda. Nastupi benda se odlikuju vernim izvođenjem popularnih pesama koje pripadaju različitim muzičkim žanrovima: pop, rock, disco, funk, house, latino, reggae, evergreen, jazz…

ČETVRTAK, 12. MART

DENIS I OBULE

Denis Urošević, gitara

Milan Obućina, gitara

Olivera Šuljmanac, vokal

Miodrag Kosanović, bas

Dušan Vrbić, bubnjevi

Popularni klupski bend Denis i Obule dvojica su momaka sa gitarama koji su počeli karijeru pre 22 godine sjajnim obradama numera bendova poput Gypsy Kingsa. Održaće ekskluzivni nastup sa specijalnim programom samo za učesnike i goste ovogodišnjeg Guitar Art Festivala.

PETAK, 13. MART

ZABEAT

Miloš Nikolić, vokal i perkusije

Predrag Zlatić, gitara i vokal

Stefan Miloradović, gitara

Autentični zvuk koji ovaj bend neguje je kolaž različitih muzičkih pravaca koji kroje dve akustične gitare i perkusije. "Muzička igra" ovih mladih izvođača se moze okarakterisati kao svojevrsni performans. Za pet godina nastupanja u beogradskim klubovima stekao je velike simpatije kako mlađe tako i starije publike. 

SUBOTA,14. MART

REMAKE BAND

Jelena Odović, vokal

Blažo Begović, ritam gitara i vokal

Dejan Stojadinović, klavijature

Vojno Dizdar, bas gitara

Želimir Vasić, bubnjevi

Muzičari koji su bili osnivači i članovi mnogih bendova, okupili su se na vrhuncu svoje muzičke zrelosti i osnovali Remake Band decembra 2010 godine. Neki od njih su stalni članovi Pozorišta na Terazijama i nastupali su sa mnogim poznatim imenima muzičke scene. Repertoar benda je interesantan i moderan, zasnovan na pop rock hitovima stranih i domaćih autora za zabave, kao i latino i evergreen zvucima za ambijentalni tip nastupa.

NEDELJA,15. MART

DANIEL MARQUES

Danijel Markes diplomirao je na Federalnom Univerzitetu u Rio de Ženeiru, gde je i magistrirao na tezi Gitara u Frevu: jezik u konstrukciji. Intenzivno je svirao i snimao sa mnogim čuvenim brazilskim umetnicima instrumentalne. Sa orkestrom Frevo Diablo, u 2010. godini osvojio je najznačajniju brazilsku nagradu Prêmio da Música Brasileira za najbolji CD iz oblasti regionalne muzike. Održao je brojne radionice i predavanja na prestižnim međunarodnim institucijama. Nastupio je u preko 40 svetskih zemalja i u svim značajnim koncertnim salama i na festivalima. U 2002. osvojio je nagradu Prêmio Maestro Eleazar de Carvalho za najboljeg solistu, izvodeći Vilja Lobosov Koncert za akustičnu gitaru i orkestar zajedno sa Brazilskim nacionalnim orkestrom. Sa svojim triom je 2010. u čuvenom džez klubu Jazzhus Montmartre u Kopenhagenu uživo snimio CD.

 

Informacije i rezervacije:

tel: 069 69 00 14 / email: informacije@kortocm.com / fb page: www.facebook.com/kortocm

www.gaf.rs