ARHIVA

Aleksandra Ivanović - Levante gitarski duo

Srbija

  • koncert

    Autorsko veče - Vojislav Ivanović & Dušan Bogdanović
    nedelja, 15. mart 2015. | 20:00 | Dom omladine Beograda

Aleksandra Ivanović je diplomirala na osnovnim i master studijama gitare sa najvišim ocenama na FMU u Beogradu u klasi Vere Ogrizović. Počela je da svira klavir sa šest godina, a nakon završene niže muzičke škole neko vreme je učila jazz pevanje. Ipak paralelni interes za klasičnu gitaru je prevagnuo. Osvojila je više nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima  među kojima se izdvajaju nagrade na Nikšić guitar festivalu 2007, Guitar Art Summer Fest, Herceg Novi 2008 i dr. Usavršavala se i na master-classovima kod istaknutih gitarista Aniela Desideria, Scot Tennanta i Dušana Bogdanovića. Zapažena je po izuzetno senzibilnom izvođenju, a naročito po izuzetnom izvođenju novih dela Vojislava Ivanovića.  Njihova saradnja dovela je do formiranja Levante Guitar Dua .

 


 

Levante Guitar Duo, izvodi jedinstveni repertoar muzike Vojislava Ivanovića, specijalno pisane za ovaj sastav, i njegovih aranžmana – impresija jazz, tradicionalnih i klasičnih “standarda”. U celosti je komponovana ali i improvizovana. U okviru zvučnog sveta klasične gitare i njenog muzičkog nasleđa ova muzika je otvorena najraznovrsnijim  muzičkim uticajima sa istoka i sa zapada stvarajući novi “Levantinski” zvuk.

Duo je započeo svoje putovanje 2008. godine i putujući obišli su Srbiju, BiH, Makedoniju, Crnu Goru, Hrvatsku, Grčku, Francusku i Nemačku. Izdali su autorski CD "Levantine Journey" (GAF 2011), izuzetno ocenjen od strane publike i kritike.

Učesnici