ARHIVA

Anđela Jerkunica

Hrvatska

  • majstorske radionice

    Nedelja, 15. mart 2015.

  • žiri

    IV kategorija

Anđela Jerkunica rođena je u Splitu. Počela je da svira gitaru sa svojih sedam godina. Nakon završene srednje muzičke škole u rodnom gradu, upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu, gde je diplomirala u klasi profesora Ante Čaglja. Usavršavala se kod profesora Gorana Listeša, kao i na brojnim seminarima kod istaknutih gitarističkih pedagoga iz Hrvatske i inostranstvu (Z. Dukić, P. Steidl, D. Petrinjak, M. Brčić, I. Romer, C. Marchione, A. Desiderio, C. Cotsiolis, L. Kuropaczewski, D. Karajić, P. Ceku, A. Vidović, D. Ivanović, itd…).

Godine 2001. Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga dodjeljuje joj Godišnju nagradu za višegodišnje uspešno delovanje u području muzičkog obrazovanja i vaspitanja. Njeni učenici dobitnici su prestižnih nagrada u zemlji i inostranstvu.

Anđela je dugi niz godina član žirija na regionalnim i međunarodnim takmičenjima, predavač je na seminarima i majstorskim radionicama, učestvuje u organizaciji međunarodnog takmičenja mladih muzičara "Daleki akordi", član je komisije za polaganje državnih stručnih ispita.

Trenutno radi kao profesor u muzičkoj školi "Josip Hatze" u Splitu, gde je od 2009. godine do danas i šefica odseka za gitaru, mandolinu i harfu. Ljubav prema zajedničkom muziciranju ostvaruje kroz nekoliko kamernih sastava, a od 2009. godine svira u sastavu ''Amicorde guitar trio''.

Učesnici