ARHIVA

Emanuele Buono

Italija

  • koncert

    petak, 13. mart 2015. | 19:00 | Dom omladine Beograda

  • žiri

    I i II kategorija

Emanuele Buono je vrlo mladi muzičar koji se već izgradio u jednog od najaktivnijih muzičara svoje generacije.

Rođen je u Torinu 1987. godine, i na vrlo ranom uzrastu počeo je da svira klasičnu gitaru. Sa samo jedanaest godina, završio je sa najboljim ocenama prvi stepen obrazovanja na Konzervatorijumu "Đuzepe Verdi" u Milanu, a zatim je odlučio da se usavršava na akademiji u Sijeni ("Accademia Chigiana"), koja mu je već dva puta dodelila priznanje zbog izvanrednog talenta.

Septembra 2008. u okviru XIII Međunarodnog gitarskog skupa u Alesandriji, dodeljena mu je prestižna nagrada "Zlatna gitara" kao najboljem mladom koncertnom izvođaču godine.

Emanule je odneo pobedu na mnogim značajnim međunarodnim gitarskim takmičenjima kao što su: Međunarodno takmičenje u Garnjanu (Italija, 2008), Takmičenje "Ruđero Kjeza" u Kamoljiju (Italija, 2008), Gitarsko takmičenje u Splitu (Hrvatska, 2009), "Parkening" takmičenje (Malibu, SAD, 2009), "Čita di Sevezo" (Sevezo, Italija, 2010), "Fernando Sor" u Rimu (Italija, 2010), "Agustin Barios" u Nuorou (Italija, 2012), "Gredos San Diego" u Madridu (Španija, 2013), "Mauricio Bjazini" u Bazelu (Švajcarska, 2013), "Mikele Pitaluga" takmičenje u Alesandriji (Italija, 2013), jedino gitarsko takmičenje koje ulazi u sastav Svetske federacije međunarodnih muzičkih takmičenja (WFIMC) sa sedištem u Ženevi.

Zahvaljujući ovim priznanjma, Emanuele je imao priliku da snima za kuće "Brilliant Classics" i "Naxos". Takođe je imao čast da nastupa i u velikim koncertnim dvoranama kao što su "Teatro Manconi" u Bolonji, "Manuel de Fala" u Madridu, "Koncerthaus" u Beču, "Karnegi hol" u Njujorku, "Hermitidž Teatar" u Sankt Petersburgu, Nacionalna filharmonija Ukrajine, "Štatkazino" u Bazelu, kao i da održi koncerte u okviru velikog broja prestižnih gitarskih festivala u Evropi i Sjedinjenim Državama.

web: www.emanuelebuono.com

Učesnici