Roman Viazovski

KOLARČEVA ZADUŽBINA / 13. FEBRUAR 2011. / 20:45 / visit www.viazovskiy.de

Roman Viazovski studirao je na konzervatorijumu Sergej Prokofjev u Donezku. Nakon diplomiranja u 1996, nastavio je postdiplomske studije kod prof. Rajnberta Eversa u Minsteru i prof. Tadaši Sasaki u Ahenu, u Nemačkoj.

Roman Viazovski studirao je na konzervatorijumu Sergej Prokofjev u Donezku. Nakon diplomiranja u 1996, nastavio je postdiplomske studije kod prof. Rajnberta Eversa u Minsteru i prof. Tadaši Sasaki u Ahenu, u Nemačkoj. Roman Viazovski je osvojio nagrade na brojnim nacionalnim i međunarodnim takmičenjima. Koncertne obaveze su ga dovele u skoro svaku evropsku zemlju, SAD, Japan, Kinu, Tajland i na vodeće festivale gitare. Kao solista svirao je u renomiranim koncertnim dvoranama. U martu 2007. debitovao je u koncertnoj dvorani Čajkovski u Moskovskoj filharmoniji. Učestvovao je u radio i TV produkciji u Ukrajini, Nemačkoj, Španiji, SAD, Mađarskoj, Italiji i Japanu.
Pored solističke karijere, Roman Viazovski je strastven i istaknuti pedagog. Predavao je na mnogobrojnim institucijama, držao majstorske kurseve i radio kao asistent uglednog Tadašija Sasakija. Njegovo iskustvo obuhvata rad sa učenicima na svim nivoima, počev od talentovane dece, do studenata i profesionalnih gitarista.

PROGRAM

Napoléon Coste
Introduction und Variations auf Rossini Thema

Konstantin Vassiliev
Fatum

Joaquin Turina
Sonata op. 61
Allegro
Andante
Allegro vivo