Guitar Art Expo

Drugi međunarodni sajam gitare i muzike
10 - 13. februar 2011
Continental hotel, Beograd

Usamljeni događaj može se smatrati incidentom. Ako se stečeno iskustvo upotrebi za ponavljanje doživljenog na prepoznatljiv, ali uvek novi način, na tragu smo građenja tradicije. Simbolično, u godini koja u sebi krije pozivni broj našeg grada, pozivamo Vas da učestvujete u stvaranju još jedne tradicionalne beogradske manifestacije. Guitar Art Expo 2011. bio je neizbežan posle nesumnjivog uspeha prošlogodišnjeg, nultog izdanja.

Međutim, ovaj sajam gitare i muzike uopšte, pre svega je potreba ovdašnjih muzičara, poštovaoca dobrog zvuka i kompanija koje se trude da im olakšaju život. Sve pozitivne strane Expo-a 2010. želimo da ugradimo u osnove tradicije. Manifestacija će se i ovoga puta odigravati u hotelu Continental, u sličnom treminu, od 10-og do 13-og februara 2011. Izlagačima će na raspolaganju ovoga puta biti nešto proširen prostor, sa posebno izdvojenom salom za graditelje klasičnih gitara kako bi se i ovi plemeniti instrumenti mogli nesmetano probati.

U centralnom delu izložbenog prostora biće postavljena bina predviđena za nastupe specijalnih gostiju, korporativne promocije i spontane svirke. Za klinike, predavanja i posebne promocije na raspolaganju nam je sala «Le Club».

Nastavlja se i tradicija takmičenja mladih umetnika, ovaj put u tri segmenta: Guitar Player Free Style (pop, rock muzika), Jazz Guitar Player i Etno Guitar (za muzičare do 25 godina starosti). Njihovo umeće ocenjivaće stručni žiri sastavljen od specijalnih gostiju festivala. Naravno, ni ove godine nećemo zaboraviti virtuelne virtuoze, pa će Expo 2011. imati i svoje obavezno Guitar Hero nadmetanje. Guitar Art Expo 2011. nadahnut je svim pohvalama koje smo dobili za prošlogodišnju manifestaciju, ali smo se trudili da u njegovoj pripremi posebnu pažnju obratimo na dobronamerne kritike i predloge koje ste nam uputili.

Zahvalni smo vam na tome i pozivamo vas da ponovo posvetimo nekoliko nezaboravnih zimskih dana slavljenju najdražeg instrumenta i radovanju muzici koja se na njemu stvar.

Četvrtak, 10. februar 2011

13:00 – SVEČANO OTVARANJE
Majstorska radionica
14:00 – Saša Ranđelović Ranđa
Majstorska radionica
16:00 – Miodrag Bata Kostić

Petak, 11. februar 2011

Prezentacija
11:00 – Emir Hot (Live4guitar Community)
Majstorska radionica
Balkan Swing-Ethno Jazz
11:15 – Zoran Starčević
Susret sa...
13:00 – Mariza
Majstorske radionice
14:00 – Thomas Zentawer
17:00 – Egberto Gismonti

Subota, 12. februar 2011

Takmičenje
11:00-13:00
Ethno Guitar Player
13:00-15:00
Jazz Guitar Player
15:00-17:00
Pop Rock Free Style
17:00
Proglašenje pobednika i dodela nagrada

Nedelja, 13. februar 2011

12:00
Arteceffects prezentacija

Ljubiteljima gitare i muzike predstavlja se jedinstvena mogućnost da se na jednom prostoru upoznaju sa proizvodima najpoznatijih zastupnika i proizvođača gitare i prateće opreme. Kolekcionari će takođe imati priliku da prikažu svoje gitare iz privatnih kolekcija.

Sajamski prostor će biti podeljen na pet segmenata:

  • A – klasična gitara (fabrike, graditelji, proizvođači opreme)
  • B – električna gitara (muzičke kuće, proizvođači instrumenata i opreme)
  • C – book shop (izdavačke kuće)
  • D – guitar square (igre, komunikacije, banke, mediji)
  • E – opšta komercijalna zona (HiFi, suveniri, prijatelji Guitar Art Festivala...)

Niz pratećih događaja će boravak na Guitar Art Expo-u učiniti posebno interesantnim:

  • Tematske klinike koje će voditi renomirani domaći i strani gitaristi
  • Predstavljanje novih proizvoda – gitara i prateće opreme
  • Takmičenja / egzibicije u raznim kategorijama (Pop/Rock, Jazz & Etno)

www.guitarartexpo.com