Mariza

SAVA CENTAR / 11. FEBRUAR 2011. / 20:00 / visit www.mariza.com

Diva iz Lisabona u Beograd se vraća sa potpuno novim programom i scenografijom u okviru turneje za upravo objavljeni album Fado Tradicional. Peti studijski album prve dame fada objavljen je krajem novembra i već je dostigao platinasti tiraž u Portugalu, a uskoro se očekuje i njegovo objavljivanje u Srbiji.

U centru Marizine predstojeće turneje biće novi album i pesme među kojima se već izdvojio prvi singl Promete, Jura.
Novu scenografiju je dizajnirao čuveni američki arhitekta Frenk Geri, koji je jednostavnim potezima pretvarao kolosalne amfiteatre u autentične lisabonske taverne, stvarajući tako osećaj potpune neposrednosti između publike i Marize. Suptilna svetla, elegantne draperije i stolovi sa publikom na samoj sceni pored muzičara i Marize, doprinose da nova turneja bude u punom saglasju sa njenim povratkom tradicionalnom fadu kakav je kao devojka slušala u očevoj taverni, jednoj od tipičnih za boemske četvrti Murariju i Alfamu.
Mariza je planetarni uspeh postigla sa višestruko platinastim albumima Fado em Mim (2001), Fado Curvo (2003), Transparente (2005) i Terra (2008), uz par izuzetnih DVD izdanja na kojima je brojna publika mogla da oseti deo onog što portugalska pevačica pruža na koncertima. Najprestižnije svetske sale kao što su Royal Albert Hall, Carnegie Hall, Barbican, Hollywood Bowl ili Sidnejska opera, bile su rasprodate za njene koncerte.

WITH

Angelo Braz Freire (portuglaska gitara / portuguese guitar)

Diogo Manuel dos Reis Clemente (gitara / guitar)

Jose Marino (bas gitara / bass guitar)

Hugo Antonio (bubnjevi / drums)