ARHIVA

Stefan Trifan

Rumunija

  • majstorske radionice
  • žiri

Stefan Trifan je rođen u Romanu (Rumunija) 1977. godine. Gitaru je počeo da svira sa 15 godina kod Jonela Tiganusa u Piatra Neamtu.

Studirao je na Akademiji za muziku George Dima u Klužu u klasi profesora Konstantina Andreja. Počeo je da predaje 2000. godine u Muzičkoj školi Serđu Ćelibidake u Romanu. Od 2003. profesor je klasične gitare u Srednjoj muzičkoj školi Siđismund Totuda u Klužu, kao i na Fakultetu za muziku u Piatra Neamtu.

Doktorirao je 2012. u klasi profesora dr Pavela Puskasa na Akademiji za muziku George Dima, na kojoj je i vanredni profesor gitare i kamerne muzike. Jedan je od najuspešnijih gitarskih pedagoga u Rumuniji. Za manje od 10 godina, njegovi učenici osvojili su preko 250 nagrada, od toga 80 prvih na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima.

Trifan je osvojio brojne prestižne nagrade, član je žirija i predavač na mnogim nacionalnim i internacionalnim gitarskim festivalima. U 2006. osnovao je Asocijaciju gitarista Transilvanije u Klužu, a od 2004. je Izvršni direktor Transilvanija Međunarodnog festivala gitare.

Učesnici