ARHIVA

Francisco Morais Franco

Portugal

  • koncert

    sreda, 13. mart 2013. | 20:00 | Atrijum Narodnog muzeja

  • majstorske radionice
  • žiri

Francisko Morais Franko je rođen u Kovilji (Portugal). Sa 9 godina počeo je da svira gitaru u klasi Dejana Ivanovića na Regionalnom konzervatorijumu za muziku u Kovilji. Usavršavanje je nastavio kod Pedra Rufina na Akademiji za muziku i ples u Fundau.

Diplomirao je 2010. godine kao student generacije na Univerzitetu Jean Piaget de Almada u klasi Dejana Ivanovića. Trenutno pohađa master studije na Univerzitetu umetnosti u Gracu u klasi Paola Pegorara. Osvojio je preko 25 nagrada (od toga 16 prvih) na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima. Održao je koncerte u Portugalu, Španiji, Poljskoj, Češkoj, Velikoj Britaniji i Nemačkoj. Nekoliko puta je nastupao na televizijskim i radio stanicama u Portugalu, ali i na radio stanicama u Nemačkoj i Češkoj.

Kao solista nastupio je 2009. sa Gulbenkian orkestrom kojim je dirigovala Žoana Karneiro, a koncert su prenosile radio i TV stanice. Pohađao je majstorske radionice kod uglednih gitarista kao što su: Marko Socias, Marko Smaili, Kostas Kociolis, Darko Petrinjak, Mihalis Kontaksakis, Hubert Kepel, Karlo Markione, Ignjasio Rodes, Rolan Diens, Žudikael Peroj, Kevin Galager, Laura Jang, Grejem Devin, Duo Melis, Zoran Dukić, Pol Galbrait, Pepe Romero, David Rasel.

Učesnici