ARHIVA

Giulio Tampalini

Italija

  • koncert

    četvrtak, 14. mart 2013. | 20:00 | Atrijum Narodnog muzeja

  • majstorske radionice
  • žiri

Djulio Tampalini je osvojio brojne nagrade na najvećim gitarskim takmičenjima kao što su Narciso Yepes u Sanremu, TIM u Rimu 1996. i 2000, zatim De Bonis u Kosenzi, Michele Pittaluga u Alesandriji, Fernando Sor u Rimu, kao i Andrés Segovia u Granadi.

Kao solista i u saradnji sa orkestrima održao je koncerte u Italiji, Evropi, Aziji i Americi i nastupio je na brojnim muzičkim festivalima, a u Vatikanu je u čast Pape 2001. godine nastupio i na Božićnom koncertu.

Za svoje duplo CD izdanje Francisco Tarega: Complete Works for Guitar (Concerto izdanje) Tampalini je 2003. dobio priznanje Golden Guitar za najbolji CD godine na VI Međunarodnom gitarskom kongresu u Alesandriji. U saradnji sa izdavačkom kućom Suonare Records započeo je projekat u kom će iz 5 delova odsvirati kompletna gitarska dela Maria Kastelnuova-Tedeska.

Prva 3 izdanja se već mogu naći na tržištu, a sadrže gitarska dela iz ranog perioda ovog firentinskog kompozitora (Sonata, Capriccio Diabolico, Tarantella, Aranci in fiore, Variations through the Centuries), kao i 2 kompletne kolekcije kompozicija pod nazivom Greeting cards i 24 Caprichos de Goya. Pored brojnih CD izdanja treba izdvojiti: Concierto de Aranjuez od Hoakina Rodriga, snimljen u saradnji sa orkestrom Međunarodnog festivala Arturo Benedetti Michelangeli kojim je dirigovao Pier Karlo Oricio, zatim dela komponovana između 2002. i 2005. kompozitora Anđela Đilardina u koja svakako spada i kompozicija Colloquio con Andres Segovia, kompletna zbirka kompozicija Six Rossiniane Maura Đulijanija, potom Koncert br. 1, op. 99, Kvintet op. 143, zatim delo M. K. Tedeska Romancero Gitano koje je snimljeno sa Orkestrom Hajdn iz Bolcana kojim je dirigovao Luiđi Azolini, kompletna dela za gitaru kompozitora Migela Ljobeta, kao i DVD na kom izvodi sva dela za gitaru H. V. Lobosa.

Đulio Tampalini je profesor gitare naVisokoj školi za muziku Orazio Vecchi u Modeni i redovno održava majstorske radionice širom Evrope, Azije i Amerike. Svira na gitari Filipa Vudfilda i zvanični je predstavnik Aquila Corde Armoniche.

web: www.giuliotampalini.it

Učesnici