ARHIVA

Giacomo Parimbelli

Italija

  • majstorske radionice

Đakomo Parimbeli, gitarista, muzikolog i istraživač, završio je humanističke studije, a na Konzervatorijumu u Veroni i gitaru, nakon čega je usledio i master program u klasi S. Grondona.

Zbog svog dubokog poznavanja istorijata gitare i laute, Parimbeli se kao autor i kao istraživač u svom radu bavi i tradicijom i inovacijom. Pored brojnih muzikoloških otkrića i publikacija koje se tiču istorijata italijanske muzike, snimio je Citarodia Bergomense (prvu antologiju posvećenu lautistima i gitaristima Bergama), Suite for Guitar kompozitora A. L. Ronkalija i The Guitar of Pietro Gallinotti, luthier Solero (italijanska muzika X veka).

Za venecijanskog proizvođača Dogal Strings, Parimbeli je uradio žice za klasičnu gitaru pod nazivom Infinity koje je kreirao specijalno za vintaž i moderne gitare, pogodne za izvođenje kompozicija italijanske muzike 19. i 20. veka. Producent je serije snimaka The Guitar, posvećene retkim i neobjavljenim delima za žičane trzačke intrumente.

Parimbeli drži koncerte, izlaže gitare i održava seminare širom Evrope i umetnički je direktor Italijanske nedelje gitare u Martinengu i Festivala gitare u Bergamu.

Učesnici