ARHIVA

Radoš Malidžan

Crna Gora

  • majstorske radionice

    nedelja, 13. mart 2016.

  • žiri

    IV kategorija

Radoš Malidžan je muzičko školovanje započeo u desetoj godini, a prvi solo-recital odsvirao je već u 12.godini, u Sarajevu. Od tada je ostvario brojne nastupe u regionu i Evropi i nastupao i snimao za vodeće televizijske kuće, poput RTCG, RTS i drugih.

Neki od nedavnih nastupa su koncerti na festivalima A tempo (Podgorica), Decembarski dani kulture (Podgorica), Guitar Summer Fest – Herceg Novi, Bar Guitar Fest, Dani muzike (Herceg Novi), kao i koncerti u Norveškoj (Margareta Kyrkan, Oslo; Sigurd Lie Salen, University of Agder, Kristiansand, Gitarkonsertserien, Sarpsborg, Oslo Gitarskole…), Njemačkoj (Gewölbekeller der Stadtbücherei, Weimar), Rumuniji (The Third Terra Siculorum International Guitar Festival) Srbiji (Madlenianum Teatar)…

Posvećuje energiju i kamernom muziciranju, ostvarivši dosada nastupe sa sarajevskim „Colegium Artisticum“, Kamernim orkestrom RTVCG, a iza sebe ima i koncertne turneje sa Oslo Gitaransamblom, gitaristima Petter Richter-om, Jelicom Mijanović, soprano Silje Aker Johnsen, kao i učešća u mnogobrojnim projektima kamerne muzike i saradnju sa solo pjevačima, gitaristima, horovima i različitim ansamblima.

Radoš je 5 puta nagrađivan specijalnim i prvim nagradama na domaćim i međunarodnim takmičenjima gitare a na Prvom međunarodnom festivalu gitare„Guitar art festival“ u Beogradu osvojio je treću nagradu.

Gitaru je učio od Slavka Olujića, Miodraga Ćupića, Uroša Dojčinovića, Srđana Bulatovića, Vere Ogrizović. Nakon redovnih studija pri Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu završio je dvogodišnje postdiplomske studije gitare na Muzičkom konzervatorijumu u Kristijansandu, Norveška, u klasi Jan Erika Petersena i dvogodišnje magistarske studije na Norveškoj muzičkoj akademiji u Oslu, u klasi Erika Stenstadvolda. Magistrirao je sa najvišim ocjenama i na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu u klasi prof.Vere Ogrizović.

Radi u Umjetničkoj školi za muziku i balet “Vasa Pavić” u Podgorici.

Učesnici