ARHIVA

Darko Bageski

Makedonija

  • majstorske radionice

    nedelja, 13. mart 2016.

  • žiri

    III kategorija

Darko Bageski osnovnu i deo srednje muzicke škole završio je u Skoplju, Makedonija, u klasi prof. Jane Penov. Srednju muzicku školu završio je u Zagrebu, u klasi prof. Xhevdet Sahatxhija i diplomirao na Višoj muzickoj školi „Franz Liszt" u Weimaru, Nemačka, u klasi prof. Jurgen Rosta.

Svoje obrazovanje nastavlja na postdiplomskim studijama na Državnom muzickom konzervatorijumu u Solunu, Grčka, u klasi prof . Gerharda  Reichenbacha, te je magistrirao u klasi profesora Costasa Cotsiolisa.

Ostvario je brojne koncerte i recitale u Njemačkoj, Grčkoj, Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, Svedskoj, Italiji,Taiwan, SAD, a učestvovao je i na seminarima i majstorskim radionicama kod svjetskih poznatih gitarista kao što su: A. Desiderio, L. Yang, O. Assad, T.M. Pering, E. Bitetti, Z.Krajisnik, C.Marchione, N.Koshkin, Z.Dukic.

Nastupao je kao solista sa mnogim kamernim orkestrima, kao i sa Makedonskom filharmonijom. Dobitnik je nagrade Udruzenja muzickih i baletskih pedagoga Makedonije za uspešan rad u području pedagogije. Osnivac je i predsednik udruge klasicnih gitarista Makedonije, kao i umetnicki direktor međunarodnog Festivala za klasicnu gitaru “Tremolo” – Skopje.

 Radi kao redovni profesor gitare na Fakultetu  muzicke umjetnosti u Skopju.

Učesnici