ARHIVA

Guitar Art Café

Guitar Art Festival & Korto Cafe and More predstavljaju:

Guitar Art Midnight Cafe Club

8-13. mart 2016.

 

8. mart -Casual acoustic trio

Ivana Maksimović – vokal

Stefan Slovak – saksofon

Nenad Petrović – gitara

Casual acoustic trio je nastao u Pančevu početkom 2011. godine. Zbog specifičnog sastava koji čine akustična gitara, alt saksofon i autentičan ženski vokal, bend je od samog osnivanja imao dosta angažmana. Raznolikost muzičkog ukusa članova benda se odrazila i na sam repertoar, tako da se mogu čuti akustične obrade rok hitova sa početka sedamdesetih , do pop muzike sadašnjice, preko r’n’b, džeza, bluza. Većina repertoara čine obrade stranih autora Elvisa, Kansasa, Sade, Steve Wondera, Amy Winehouse…, od domaćih autora su na spisku pesme EKV, Negativa, Oktobra 1864…

 

9. mart - ZaBeat

Miloš Nikolić – vokal i perkusije

Predrag Zlatić – gitara i vokal

Stefan MIloradović – gitara

Autentični zvuk koji ovaj bend neguje je kolaž različitih muzičkih pravaca koji kroje dve akustične gitare i perkusije. "Muzička igra" ovih mladih izvođača može se okarakterisati kao svojevrsni performans.  Za šest godina nastupanja u beogradskim klubovima stekao je velike simpatije, kako mlađe tako i starije publike.

 

10. mart - COOLARES Trio

Aleksandar Erović – vokal, gitara

Aleksandar Jovanović Šljuka – vokal, klavijature

Andreja Jovanović – bubnjevi

''Coolares'' je sastav koji egzistira na muzičkoj sceni od 2004. godine i iza sebe ima više od hiljadu nastupa širom Srbije i u okruženju. Veoma karakterističan repertoar, koji prevazilazi žanrovske podele, jedinstveni aranžmani, interpretacija i improvizacija, su ono što predstavlja ovaj bend.

 

11. i 13. mart - Madicine

Aleksandra Stojanović – vokal

Ivica Popović – gitara i vokal

Slobodan Stojanovic Dane – bas

Milan Stojčić – bubnjevi

Madicine... izuzetno snažan lek protiv negativne energije i lošeg muzičkog ukusa. Madicine je četvoročlana ekipa koja funkcioniše u nepromenjenom sastavu već deset godina. Ukoliko imate gore navedene simptome, ne oklevajte.. probajte Madicine!  

 

12. mart - NESALOMIVI

Aleksandar Đukić – vokal i bas gitara

Bojan Vulin – gitara i vokal

Isidor Gerić – bubnjevi

Grupa Nesalomivi je osnovana 1986. godine i od samog početka se na tadašnjoj post new wave domaćoj rok sceni pozicionirala kao ubedljiv gitarski power pop sastav. Godine 1987. Nesalomivi objavljuju svoju autorsku kompoziciju “Ja imam ideju” koja postaje i biva radio hit sve do danas. Sličan uspeh postiže i kompozicija “95 52 95”. Godine 1989. Nesalomivi su učesnici i finalisti tada cenjenog muzičkog festivala “Omladina 89” u Subotici. Posle pauze, Nesalomivi 2008. godine obnavljaju svoj rad i 2010. godine objavljuju svoj album prvenac pod naslovom “Isti onaj dečak” za diskografsku kuću “Dallas Records”. Od tada Nesalomivi stalno nastupaju i koncertno  promovišu svoj osobeni zvuk i specifičan autorski rukopis.