ARHIVA

Guitar Art World

Subota, 17. mart 2018.| Dom omladine Beograda| 11.00 - 19.00

Guitar Art World predstavlja segment festivala koji je posvećen gitaristima svih profila i kreativnoj muzičkoj edukaciji za decu i odrasle.  Ovaj program u centar svog delovanja postavlja gitaru kao opšti pojam. Kroz svoje aktivnosti ukazuje na značaj gitare u različitim aspektima umetničkih, istorijskih i društvenih kategorija.

Aktivnosti: PREDAVANJA, TRIBINE, RADIONICE, KONCERTI

  • RADIONICA: GITARA ZA POČETNIKE (KREATIVNI KURS GITARE)

Gitara je najpopularinji instrument na svetu. Svaki pojedinac je imao želju u jednom trenutku svog života da nauči da svira gitaru. Ovo je radionica koja će svima bez obzira na predznanje i godine, omogućiti da savladaju svoje prve akorde.

  • PREDAVANJE O ISTORIJI I RAZVOJU GITARE

Instrument koji danas poznajemo kao gitaru ima dugu istoriju iza sebe, kao i svoje preteče. Zarad boljeg razumevanja i novog pogleda na savremenu verziju ovog instrumenta, spojili smo muzikološko i etnografko viđenje, kako bismo što kompleksnije svima predstavili istoriju, razvoj i današnji značaj ovog instrumenta.

  • KONCERT: GITARA ZA SVE

Festival okuplja najveće gitariste iz celog sveta. Međutim, svoju praksu je proširio na sve one koji gaje drugačiju strast prema sviranju ovog instrumenta. Festival pod svojim okriljm već 5 godine organizuje školu gitare. Polaznici Kreativnog Kurs Gitare predstaviće raznolike nivoe sviranje i puno dobre energije. Pokazaće još jednom kako svako može da svira gitaru i da bude zvezda na stejdžu.