ARHIVA

Belgrade Guitar Day

Dom omladine Beograda | Subota, 17. mart | 15.00 – 17.00

Guitar Art Festival po prvi put organizuje "Belgrade Guitar Day" (BGD) – dan kada Beograd slavi gitaru!

BGD | Belgrade Guitar Day održaće se drugog dana festivala, u subotu 17. marta u Domu omladine Beograda od 15.00 do 19.00 sa ciljem da se napravi prvo masovno organizovano okupljanje gitarista svih profila u Beogradu, od virtuoza i poznatih muzičara do amatera i početnika, koji gaje jednako veliku ljubav prema najpopularnijem instrumentu na svetu - gitari!

Prvi Belgrade Guitar Day predstaviće uličnu izložbu, Erste koncert najvećih gitarskih talenata i veliki koncert legende američkog bluza Michael Hill.

 

Beograd je upisan na mapi kao jedan od najvećih gitarskih centara tokom Guitar Art Festivala, kada grad poseti više od 200 izvrsnih gitarista, učesnika festivala, iz preko 20 zemalja sveta.

Koncerti

U okviru koncertnog programa BGD nastupiće Aleksa Denić, Johnny Ranković, Lazar Ostojić, Dušan Popović Lipovac i Bojan Ivanovski Joby, kao učesnici prvog Erste koncerta najvećih gitarskih talenata. Kulminacija projekta BGD je koncert legendarnog američkog bluz sastav Michael Hill Blues Mob Trio iz Njujorka.

Velika ulična izložba

Izložba je posvećena najvećim gitaristima koji su osvojili Beograd! Predstavljena su najveća imena koja su tokom proteklih 19 godina dolazila u Beograd i koja su gradila Guitar Art Festival. Izložba je podeljena u dva segmenata. Prvi predstavlja 19 plakata Guitar Art Festivala koje je radio Hominid studio na čelu sa Pavlom Farčićem. Drugi deo izložbe predstavlja odabir 24 fotografije umetnika koji su nastupali na festivalu, a koje je napravio fotograf El Gvojos.

Instalacija gitare

Instalacija gitare koja će tokom festivala biti postavljena na Trgu republike. Ona predstavlja potpuno novi brend i novi spomenik gitare u Beogradu

"Connected time"

Predstavlja poseban program u trajanju od sat vremena koji ima za cilj da u određenom momentu okupi u Domu omladine Beograda više hiljada ljudi (profesionalaca, đaka, studenata, amatera, turista, ljubitelja muzike, Beograđana...) sa gitarom u rukama, koji će svirajući poznate gitarske rifove poslati poruku svetu "BE CONNECTED" iz Beograda.