Kreativni Kurs Gitare u 10 gradova Srbije

PANČEVO, KNJAŽEVAC, MAJDANPEK, LOZNICA, VALJEVO, KRUŠEVAC, NIŠ, KOVIN, SMEDEREVO, JAGODINA

Guitar Art Festival organizovao je Kreativni Kurs KLASIČNE i AKUSTIČNE gitare, sa ciljem da omogući standardizovanu i metodološki inovativnu muzičku edukaciju za decu i odrasle. Kroz dugogodišnje iskustvo Guitar Art Festivala, kao i saradnju sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu i sa prestižnom američkom Džejkobs muzičkom školom Univerziteta u Indijani, stvorili smo metode nastave i rada koje su potvrđene kao veoma uspešne i interaktivne.

Kursevi su namenjeni potpunim početnicima, ali i gitaristima koji žele da prodube i unaprede svoje sviranje. Grupe se formiraju prema uzrastu (deca i odrasli), kao i prema nivou iskustva i znanja polaznika (osnovni i napredni kursevi).

Kreativni Kursa Gitare prati kalendar školske godine, što znači da se program odvija u vremenskom intervalu od septembra, a završava tokom juna. Polaznici se kursu mogu priključiti tokom celegodine, pošto se nove grupe konstantno organizuju.

U sklopu svog programa Kreativni Kurs Gitare organizuje:

  • 66 časa gitare.  (Časovi se održavaju dva puta nedeljno u ukupnom trajanju od 60 minuta).
  • 8 časova dodatne nastave i teorije muzike.  (Radionice teorije muzike i dodatni časovi se organizuju jednom mesečno u cilju da svaki polaznik ima mogućnost da nadoknadi izgubljene časove, a oni se organizuju svake poslednje subote u mesecu).
  • 2 velika koncerta Kreativnog Kurs Gitare. (Novogodišnji i završni nastup).
  • Guitar Art Festival – Beograd, mart 2018. (Celodnevni program posvećen polaznicima kursa kroz: predavanja, nastupe i posete koncertima festivala).
  • Jednodnevna ekskurzija - jun 2018. (Do sada smo organizovali uspešne ekskurzije i koncerte na Gitarijadi Zaječar i u Loznici. I ove godine okupićemo polaznike iz Beograda i 10 gradova Srbije i organizovati zajedničku ekskurziju sa koncertom i posetom istorijskim znamenitostima).

Časovi se održavaju dva puta nedeljno u trajanju od 55 minuta u okviru grupne nastave (od 6 do 10 učenika). Svaki polaznik dobija udžbenik KKG, kao i mogućnost posećivanja koncerata i radionica vezanih za gitaru. Polaznici koji nemaju svoj instrument imaju mogućnost da po povoljnim cenama iznajme gitaru. Mesečni troškovi pohađanja Kreativnog Kursa Gitare iznose 3.000 dinara.

KLASIČNA GITARA: Kurs je namenjen početnicima, koji na klasičnoj gitari najbrže savladaju osnove i savremene tehnike sviranja klasične gitare (najlonske žice). Polaznici će savladati klasičnu tehniku  sviranja (p,i,m,a), akorde, čitanje nota i rad na izabranom muzičkom repertoaru.

AKUSTIČNA GITARA: Kurs koji produbljuje znanja savremenih tehnika fingerstajl i sviranje trzalicom na akustičnoj gitari (metalne žice), kao i čitanje nota i tablatura. Program kursa uči se na osnovu praktičnih primera najpopularnijih pop i rock pesama.

Svako će prosvirati! Bez izuzetaka. Garantujemo! Jer svi smo mi pomalo zvezde!
Guitar Art Festival
Sava Centar, (Delegatska br. 1)

Milentija Popovića  9, Beograd

tel/fax: 011 2206248
mob: 064 1956921

e-mail: kurs@gaf.rs