Drugi ART Dinner - Guitar Art Festivala održan je u Rezidenciji Poljskog Ambasadora

Art Dinner je događaj koji na poseban način predstavlja muzičke zvezde koje posećuju Beograd u organizaciji Guitar Art Festivala. Pored lika i dela Marcina, gitarske superzvezde koja po prvi put dolazi u Beograd 16. maja, to je bila prilika da se bolje upoznamo sa Poljskom kulturom i tradicijom.

Art Diner je održan u Rezidenciji Poljskog Ambasadora, NJ. E. Rafal Pawel Perla i njegove supruge, inače zamenice ambasadora Ana Perl. Deset posebnih zvanica iz sveta kulture i medija, imalo je priliku da bude na teriotiji Poljske u sred Beograda, a među njima su bili: glumac Goran Bogdan, urednik Buro magazina Stefan Tošović, Milica Đokić iz Journal magazina, influenserka Ivana Marinković Mandić, glumica Miona Marković, influenserka i tvorac brenda Mali Iv Ivana Popović, zatim Tijana Miletić koja stoji iza profila Mytastypot, kao i Ana Manojlović poznatija digitalnoj zajednici kao Pantićkica i Lili Mitrović.

Na samom početku večeri zvanice su se upoznale sa zgradom Rezidencije, arhitektonskim biserom iz 1930. godine, koji monjumetalno stoji u ulici Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića na broju 58. Salon, predvoreje i radni salon koji je obložen drvorezom u kome se nalazi biblioteka sa delom umetničke kolekcije definitivno ostavljaju najveći utisak.

Na samom početku smo saznali da je tradicionalno poljsko piće vodka, tako da je welcome drink bio poljski koktel sa vodkom.

Večera je pripremio poljski šef Pjotr, a ona je bila koncipirana iz 4 tradicionalna ganga, među kojima se našla haringa sa paštetom sa suvim šljivama, kisela čorba žurek i poznati pierogi, kao i tradcionalni desert szarlotka i sernik.

Kako je povod događaja dolazak poljske zvezde Marcina, prisutni su imali priliku da saznaju da je on gitarista, kompozitor i umetnik koji izbegava krute okvire i stvara potpuno novu definiciju gitarske muzike.

Marcin kombinuje najpoznatije klasične aranžmane, obrade savremenih pesama i svoje autorske kompozicije, to je muzičko putovanje od Betovenove Pete simfonije, preko Kašmira Led Zepelina, do virtuoznih originalnih kompozicija. Publika na njegovim koncertima tvrdi da on svoju gitaru može da natera da šapuće, plače ili peva.

Veče sa završilo sa mladim gitarskim virtuozom iz Srbije, Aleksom Danićem za koga smo sigurni da je dočarao šta nas čeka na koncertu 16. maja. Oni izmišljaju gitaru kao instrument neograničenih mogućnosti.