ARHIVA

ERSTE KONCERT NAJVEĆIH GITARSKIH TALENATA

BELGRADE GUITAR DAY | Dom omladine Beograda | Subota, 17. mart | 15:30 | Ulaz je slobodan

U okviru prvog koncerta "ERSTE najveći gitarski talenati" nastupiće neki od najtaletovanijih beogradskih gitarista, kojima će biti uručene nagrade festivala i Erste banke - Veruj u sebe! Ovo su nove nade beogradske gitarske scene. Svaki od izabranih petoro gitarista je drugačiji. Razlikuju se po godinama, muzičkim stilovima, iskustvu i dostignućima. Mi verujemo da su oni deo ljudi koji su budućnost muzike i umetnosti. Oni svojim ogromnim talentom, istrajnim radom i verom u sebe stvaraju svoju autorsku muziku koja oplemenjuje i čini našu kulturnu zajednicu bar na neki način boljim mestom.

Upoznajte učesnike Erste koncerta najvećih gitarskih talenata.

Saznajte i vi koliko je potrebno vere u sebe.

  • Johnny Ranković & The Churlians
  • Aleksa Danić
  • Freaky Fight For Freedom
  • Spona & Dušan Popović Lipovac
  • Bojan Ivanovski JOBY

Johnny Ranković & The Churlians

The Churlians je najmlađi profesionalni autorski rok bend u Srbiji , osnovan u Beogradu 2014 godine,  koga čine 4 muzički obrazovana dečaka: Johnny Ranković, Grigorija Avramović-Griša, Pavle Petrović, Milan Antonović. Johnny Ranković (14 godina) frontmen benda, vocal, solo gitara, autor tekstova, muzike, aranžmana - dobitnik je nagrade EXIT Youth Hero 2016, potom Heroj Beograda 2013, Podvižnik Novosti, Ličnost je godine 2013 i 2016, pobednik dva takmičenja ''Obračun bendova'', i prvi predstavnik naše zemlje na manifestaciji ‘’Radost Evrope’’ sa autorskom pesmom “Neću da živim u zemlji bez rock'n'roll-a” Gitaru svira intenzivno od 6. godine, a od 7.godine pohadja školu muzičke produkcije, kao i teorije muzike prema programu britanske akademije.

Aleksa Danić

Aleksa Danić rođen je 2005 godine u Beogradu, ide u VI razred Osnovne škole, a takođe ide ubrzano u  V razred Muzičke škole, “Kosta Manojlović”. Gitaru svira od četvrte godine. Omiljeni muzičari su mu Eric Clapton I  Tommy Emmanuel, Sting i Mike Oldfield. Aleksa je jedan od najmlađih i natalentovanijih fingerstyle gitarista kod nas. Prošle godine svirao je sa Tommy Emmanuel-om, koji je bio oduševljen Aleksinom interpretacijom njegovih pesama.  Gitara je njegova velika ljubav i najveći deo slobodnog vremena Aleksa provoid svirajući. Kaže da bi voleo bih da svojim sviranjem utiče na drugu decu, voleo bi da ima na stotine dece, koja neguju neke druge vrednosti, ali na žalost u njegovom okruženju je usamljen po pitanju muzičkog ukusa.

Freaky Fight For Freedom

Freaky Fight For Freedom je Beogradski rok bend koji stvara I izvodi muziku od marta 2009. godine. Članovi benda: Miloš Pavlović vokal, Nebojša Pavlović truba, Nikola Simić gitara, Lazar Ostojić bas i Predrag Antić bubnjevi.

Spona & Dušan Popović Lipovac

Spona je ansambl čija je ideja spajanje balkanske muzike sa elementima flamenka. Od izvornih pesama Srbije, Crne Gore, Makedonije, preko sevdaha do španskih ritmova inspirisanih rumbom, tangosom, buleriasom, ovaj sastav karakteriše moćan zvuk, prepoznatljive melodije i harmonije bliske narodima sa ovih prostora. Kroz osamdeset minuta, kako originalne muzike, tako i obrada narodnih melodija Balkanskog i Iberijskog poluostrva, Spona ima želju da publici izazove najrazličitije emocije i podseti ih koliko divnih stvari vezuje različite narode. Članovi: Dušan Popović Lipovac – gitara, Sara Kutlešić – klavir, Bojan Krtinić – klarinet, Radost Galonja Krtinić – vokal, David Sič – bas, Katarina Radivojević – perkusije.

J O B Y

J O B Y je ostvareni srpski gitarista, studijski muzicar, poznat po posebnoj ritmickoj gitarskoj tehnici i fingerstajlu , energicnim nastupima, kao i specificnim arazmanima pop/rok pesama na akusticnoj gitari.