PRAZNICI PROLEĆA

"Praznici proleća" - Celodnevna avantura sveta za malu i veliku decu. Sava Centar, petak, 22. april 2016.

Dečija manifestacija “Praznici proleća” održaće se po drugi put 22. aprila u Sava Centru. Prvi dečiji festival posvećen nasleđu, kulturi, običajima i umetnosti celog sveta. Svako dete je dete sveta!

“Praznici proleća” je dečija manifestacija, koja za svoj cilj ima predstavljanje praznika proleća u svetu, kroz prikaz različitih kultura, običaja i tradicija. Praznici proleća su duboko ukorenjeni u svim civilizacijam i kulturama sveta. Do današnjih dana različiti narodi i kulture na različite načine slave i neguju svoju tradiciju. Ovaj projekat želi da predstavi i okupi sve svetske praznike proleća, kako bi na nov način podstakao interesovanje i razvoj kod dece za kulturologijom u okviru koje će deca proučavati kulturu, tradiciju i  umetnost.

“Praznici proleća” upoznaju decu sa nacionalnom tradicijom, istorijom i  svim praznicima koji su vezani za ovo godišnje doba (Pravoslavni i Katolički Uskrs i kultura Rusije, Italije, Francuske, Španije Portugala, kao i  Nian – kineski praznik proleća, Pesah – jevrejski praznik proleća, Holi – indijski prolećni festival, Hanami – japanski praznik posvećen kultu proleća, Nouruz – azerbejdžanski  i iranski praznik proleća, Indonezija….)

AKTIVNOSTI MANIFESTACIJE:

  • RADIONICE
  • PREDAVANJA
  • KONCERTI
  • IZLOŽBE