DUO GITARA LEVANTE

Grčka i BiH

Vojislav Ivanović – gitara

Aleksandra Ivanović – gitara

Duo gitara Levante izvodi jedinstveni repertoar Vojislavovih originalnih kompozicija i aranžmana – impresija Jazz, tradicionalnih i klasičnih "standarda" posvećenih duu. U okviru tonalnog sveta klasične gitare i njenog nasleđa ova muzika istražuje uticaje raznovrsnih muzičkih stilova, sa istoka i sa zapada, stvarajući novi "Levantinski" entitet.

Duo je započeo muzičko putovanje 2008. godine i od tada je nastupio u velikom broju zemalja Evrope, bivše Jugoslavije i na brojnim izuzetno zapaženim turnejama u Americi. Njihov CD "Levantinsko Putovanje" zabeležio je oduševljene kritike kako stručnjaka tako i publike.

Muziku Vojislava Ivanovića, svetski renomiranog gitariste i kompozitora karakteriše zadivljujuća raznovrsnost, od savremene klasične i Jazz-a, preko fusion-a i rock-a do tradicinalne muzike. Rođen je u Sarajevu gde je počeo da svira gitaru sa 10 godina. Diplomirao je i magistrirao gitaru na Atinskom konzervatorijumu, a kompoziciju na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Dobitnik je niza nagrada i priznanja kao izvođač i kompozitor. Od ranog uzrasta koncertira kao solista i sa orkestrima u zemlji i inostranstvu, a njegove kompozicije redovno izvode istaknuti solisti i orkestri širom sveta.

Aleksandra Ivanović rođena je u Beogradu i pokazala je rani i raznovrstan talenat za muziku. Nakon učenja klavira i Jazz pevanja nastavlja studije gitare na Beogradskoj akademiji i završava osnovne i Master studije sa Suma cum Laude. Pobednik je nekoliko nacionalnih i internacionalnih takmičenja i rano je počela da nastupa sa velikim uspehom. Kritika i publika su zapazili njeno delikatno izvođenje, naročito novih dela Vojislava Ivanovića, što je i dovelo do formiranja gitarskog dua Levante.

Učesnici