ARHIVA

Swingrowers

Italija

  • koncert

SWINGROWERS je četvoročlani bend iz Palerma, Sicilija, koji čine Loredana Grimaudo (vokal), Roberto Costa (produkcija), Alesio Costaljola (gitara) i Ciro Pusateri (saksofon). Poznati po njihovim privlačnim singlovima, albumima i pločama, kao i po nastupima uživo, bend je radio zvanične remiksove za umetnike poput Caro Emeralda (Grandmono) i Mili Smalsa (Island Records) i imao turneje sa bendovima kao što su Caravan Palace i Parov Stelar. Takođe su imali turneje u Severnoj Americi, Evropi, Japanu, Indiji i nastupali su na hiljade festivala po svetu, uključujući i 2 rasprodata nastupa u Blue Note Tokiju.

SWINGROWERS zvuk se kreće od džeza do hiphopa, od elektronske muzike do ciganskog svinga, ali se oni od njihovog prvog nastupa stalno razvijaju u jedinstven inspirativan pop. Prvi album PRONOUNCED SWING’GROWERS (2012), je okarakterisao elektro sving žanr. To je bilo praćeno singlom QUEEN OF SWING (2013) sa sekcijom Londonskih duvačkih instrumenata i producentima GipsyHill.

Album "REMOTE" sa istaknutim singlovima "That's right" i "Midnight" ima više milionske preglede na YouTube-u. Bend se uspostavio u svojoj trenutnoj inkarnaciji i prateći uspeha singla "Butterfly" (2017)  2018. godine izdaće njihov treći album OUTSIDEIN.

Swingrowesi su jedan od najinteresantnijih rastućih talenatovanih bendova u okviru retro muzičke scene i "bend koji sazreva brzim tempom". - TimeOut UK

Video

Swingrowers - Stay Swing

Swingrowers - That's Right!

Učesnici