ARHIVA

Giorgos Georgopoulos Quartet

Grčka

  • koncert

BUZUKI 21. VEKA

Giorgos Georgopoulos – buzuki

Foibos Apostolidis: perkusije

Ria Ellinidou: glas

Giannis Karakalpakidis: gitara

Grčki muzičar Giorgos Georgopoulos vraća se u Herceg Novi, gde će održati koncert 20. avgusta u okviru svečanog zatvaranja XIII Guitar Art Summer Fest-a.  Sada već proslavljeni grčki muzičar, nastupao je 2012. godine na čuvenom novskom Trgu od muzike, kada je uz pratnju akustičnog gitariste, izvanrednom tehnikom i muzikalnošću predstavio buzuki van stereotipa tradicionalnog sirtakija i suflakija.

Ovoga puta  njegov program predstavlja buzuki 21. veka, koji je stekao sledbenike širom sveta. Koncertni repertoar sačinjen je od njegovih autorskih dela, koja predstavljaju karakteristične melodije grčke muzičke kulture. Zanimljivo je da Giorgos već godinama proučava i svira melodije sa Balkana, koje vešto kombinuje sa grčkom muzikom na svojim koncertima. Takođe, velikani kao što su Django Reinhardt, Astor Piazzolla i Al di Meola, predstavljaju neizostavan deo njegov koncerta i demonstracije savršene tehničke interpretacije.

Georgos Georgopoulos u Atini, a prve časove muzike pohađa u Kalamati gde se seli sa svojom porodicom sa osam godina. Sa devet godina tamo je imao prve časove muzike. Od malih nogu je bio član mnogih bendova. Studirao je na Katedri za tradicionalnu muziku u Arti, Grčka. Nastupao je kao solista u okviru poznatih orkestara i na velikim festivalima širom sveta. Između ostalih zemalja i gradova, nastupao je u Hrvatskoj, Cirihu, Bernu, Frankfurtu, Skoplju, Geteburgu, Švedskoj, Šangaju, Austriji, Kipru, Engleskoj itd. Takođe, beleži nastupe je sa najpoznatijim grčkim pevačima, a poslednjih godina ulaže u svoju solističku karijeru.

Učesnici